U trenutku snimanja selfija u avionu nije bilo putnika, ali su sve promatrali s terminala.

Vođa osoblja u SWISS-u, Martin Knihel, rekao je da je interna istraga u toku, a da će uslediti i disciplinski postupak za posadu pomenutog aviona.

Snimak osoblja na kojoj se vidi da se stjuardesi pridružila još jedna muška osoba brzo se proširila društvenim mrežama, a stigli su i brojni komentari. Neki su bili negativni, drugi su sadržali komplimente za SWISS i njihove radnike, dok treći nisu razumeli zašto bi te aktivnosti bile opasne ili problematične.

- Ovo će se, pre ili kasnije, dopasti SWISS aviokompaniji. Svoj brend su upravo stavili pred uprte oči širom sveta - piše jedan od komentatora. Iako jedni ovaj video gledaju kao marketinški trik, drugi se, pak, šale kako je stjuardesa ispitivala čvrstoću izlaza u slučaju opasnosti.

 

 

- Ovo je u osnovi besplatna viralna promocija. Danas puno stvari postane viralno i može ići samo u korist aviokompanije. Iako će posada verovatno biti otpuštena, viralni snimak će im omogućiti profit i rast popularnosti - stoji u jednom komentaru.

Korisnici Tvitera smatraju da postoji puno opasnijih fotografija od ove, dok neki smatraju da su "ljudi koji se bave sigurnošću na radnom mestu prilično strogi".

- Kakav neodgovoran postupak. Ne znaju šta rade. To je krilo putničkog aviona. Mislim da kompanija nije dala nikakve informacije svojim zaposlenima šta mogu da rade, a šta ne - osudio je jedan korisnik Tvitera osoblje aviona.

BONUS VIDEO: