Nekadašnji košarkaški as Dino Rađa i njegova izabranica instruktorka fitnesa Viktorija pre 28 godina sreli su se u jednom restoranu. Venčanje su organizovali na jahti, ali tako da niko nije znao da će baš tada izgovoriti sudbonosno "da", posle čega su svi skočili u more.

Dino Rađa je tada bio proslavljeni košarkaški as, sedeo je sa Tonijem Kukočem u restoranu kada se pojavila Viktorija Đonlić koja je tada bila Mis Dalmacije koja je gradila pevačku karijeru. To upoznavanje je trajalo kratko i nisu tada jedno drugo zapazili.

- Nismo to tada ni registrovali. Upoznavanje je trajalo manje od deset sekundi. Ali zanimljivo je da smo oboje iz Splita, a naše vikendice u Ražnju udaljene su 50 metara jedna od druge - ispričao je Dino Rađa jednom prilikom za "Gloria Glam".

Posle toga su se videli i drugi put i tada je zapravo počelo njihovo upoznavanje.

- U to vreme bio sam jako dobar s jednom devojkom. Kada bismo se hteli čuti, ona je morala da ide u stan kod druge devojke jer u svom nije imala telefon. Ta druga devojka bila je Viktorija, što ja, naravno, nisam znao. Jednom kad smo se dogovorili da ćemo se čuti, ona je zaboravila pa se na telefon javila Viktorija. Počeli smo spontano da razgovaramo, a ja sam potom sve češće zvao prijateljicu u vreme u koje se nismo dogovorili kako bih mogao da pričam sa Viki - objasnio je Dino za pomenuti magazin a Viktorija je tom prilikom rekla da su njihovom prvom pravom susretu prethodili meseci razgovora telefonom.

Onda je Dino uzeo stvar u svoje ruke i prijateljicu zamolio da je izvede.

- Viktorija nije imala pojma zašto je toliko nagovara, ali ipak je došla. Čekao sam ih u autu na parkingu, a kad sam ih video da prilaze, upalio sam duga svetla. Iako sam do tada iza sebe imao i karijeru i brak i nisam bio balavac, kako se Viktorija približavala, počele su da mi se tresu ruke i nisam mogao da se smirim - rekao je Dino Rađa pre nekoliko godina za isti magazin.

- A kad sam ga videla, doslovno sam kleknula jer su mi se kolena odsekla - rekla je tada Viktorija.

Na jahti dugoj 20 metara izgovorili su sudbonosno "da" i to pred najbližima 2001. godine kada je Dinov kum bio pevač Petar Grašo. Za hrvatski magazin "Story" Dino je tada rekao:

- Meni je bila prekrasna u beloj haljini. Venčanje je bilo normalno, jedino smo posle skočili u more.

Nekoliko godina kasnije i Viktorija je pričala o njihovom venčanju.

- Bilo nas je sedam i skiper koji je radio na brodu i niko nije znao da ćemo se venčati. I skiperu smo na pola kanala rekli da idemo u Korčulu da se venčamo, pa nas je pitao jesmo li normalni. Nakon "uzimam", svi smo sleteli u more, to je bilo genijalno i baš drugačije. Nakon toga smo nazvali roditelje i rekli: "E znate šta ima novo, mi se venčali" - ispričala je Viktorija za hrvatski "IN Magazin".

Kada su se venčali Dino je već imao sina Duju kog je dobio u prethodnom braku, a 2003. godine postali su roditelji malog Roka. 2008. godine su dobiili još jednog sina pa je tako Niko upotpunio njihovu srećnu porodicu.

Ono što je svakako veoma zanimljo je da su tek 2010. godine, posle 13 godina poznanstva, postali potpuno srećni jer je prva žena Dina Rađe, Željana, konačno stupila u kontakt sa Viktorijom i to na njegovoj inauguraciji u Kući slavnih u Splitu. Kružile su priče da je Željana bila kivna jer joj je Viktorija rasturila brak i porodicu, iako je Dinova sadašnja supruga od samog starta prihvatala Duju, pisao je hrvatski "t portal".

BONUS VIDEO: