Davor se proslavio ulogom u Perhana u filmu "Dom za vešanje" koji je snimljen 1988. godine. Tada se njegom život promenio iz korena. Mnogi su prepoznali njegov talenat, ali nije mogao da se suprostavi nizu poroka. 

 

 

Srca publike osvojio je kada je imao samo osamnaest godina, a nakon pet godina proglašen je za najboljeg glumca Evrope. Mnogi su ga tada poredili sa Dastinom Hofmanom.

U kultnom filmu Emira Kusturice našao se tako što je dok je pohađao muzičku školu svraćao kod svog oca na pijacu u Sarajevu, a u obližnjem lokalu pio je sok kada su ga i spazili Kusturica i njegov asistent i baš tada je krenula njegova karijera. Prva uloga mu je bila u filmu "Otac na službenom putu", da bi ga kasnije Kusturica angažovao i na filmu "Dom za vešanje". Pokušao je Davor da upiše i akademiju ali u tome nije uspeo.

- U šali kažem da bih išao na Akademiju pod uslovom da predajem. Mislim da nije bilo potrebe, jer sam mislio da se glumom bavim dok se ne zasitim, dok se publika i kamera ne zasite mene. Ja u stvari nikad nisam imao nameru da budem glumac - izjavio je jednom Davor.

 

 

Jednom prilikom, Davor je iskreno govorio o kandžama droga iz kojih je pokušavao da se izvuče, ali bezuspešno.

- Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo "ja sam mal’, pa sam radoznal’", ali radoznalost se u ovom slučaju plaća zavisnošću - izjavio je tada glumac.

Tokom rata u Sarajevu Davor je živeo u bio u Beogradu i dobio ulogu u "Top lista nadrealista" kao i u filmu "Andergraund", posle toga je otišao u Sloveniju kod devojke i 31. maja 1999. godine izvršio samoubistvo vešanjem u Novom Mestu.

Glumac je imao tridesetz godina kada je sebi oduzeo život, a nije ni slutio kakva ga karijera čeka. 

(Blic)

BONUS VIDEO: