Isidora je jednom prilikom na Instagram profilu isticala kako je otac njoj više posvećivao pažnje, dok sa druge strane majka nije. Jednom je govorila za medije da li joj je majčinska ljubav nedostajala i da li ju je bolelo taakvo majčino ponašanje: 

– Ceo život patim zbog toga. Ja moju majku beskrajno volim i baš zato me sve to jako boli. Sa njene tačke gledišta verovatno je sve okej, ali ja nisam osoba koja se folira i laže. Ja sam moju dušu izvrnula svima na uvid jer sam pisac. Kako da vas ne boli kad vam majka letuje dok ste na hemioterapiji ili ako vam kaže da ne vredi da se zbog vašeg lečenja proda stan jer je dijagnoza tako loša? Ili kaže vašoj rođaci: "Ti se brini o Vili kad Dorica umre" ili kad vam svu dedovinu pokloni rođenom bratu, kao da nema ćerku i unuke? - istakla je za "Hello" svojevremeno Isidora, pa nastavila:

Foto: Printskrin/Jutjub/RTS Zabava

 

Isidori nikada nije bipo  jasno kako može njena majka biti da ne voli rođeno dete: 

– Ne znam, ceo život je volim i pokušavam da razumem, ali kad sam i sama postala majka, tad sam shvatila da je ne razumem. Dešava se da neko voli brata više nego rođeno dete, ali ja mislim da ona svega toga nije svesna. U njenom panteonu vrednosti to je normalno i u redu. Ona je divna, čestita, obrazovana žena, ali verovatno sam ja suviše komplikovana ćerka sa kojom nikad nije znala da izađe na kraj. To vam je kao da ceo život govorite različite jezike.

Poznata književnica je pokušala da reši problem kod psihoterapeuta, ali bezuspešno: 

– Milion puta sam pokušala, radila sam sa desetinom terapeuta, ali nema tu menjanja, stvar je u prihvatanju sa obe strane. Takođe, jako je naporna permanentna tenzija između nje i Nebojše (Pajkića, supruga), koja traje od prvog dana, jer pretpostavljam da mog muža nije zamišljala takvog. Prosto, čovek ne može da utiče na ljubav. NJoj je njen brat sve i svja... Ja zaista ne bih mogla da ne nazovem rođeno dete koje umire danima. Hodala bih gola i bosa za samo jedan dan života više moje dece. Ali Bog mi je dao na drugoj strani, dao mi je ljubav potpuno nepoznatih ljudi, hiljade njih, ne samo da se danonoćno mole i brinu, nego sam zahvaljujući njihovoj materijalnoj pomoći još živa. To je paradoks života

BONUS VIDEO: