Avgust je poslednji letnji mesec, period kada koristimo letnje dane kako bismo napunili baterije, sunčali se, kupšali i maksimalno iskoristili lepo vreme za boravak na otvorenom. Mnogima je baš zbog toga avgust omiljeni mesec, ali nekima postaje još radosniji jer im baš u 8. mesecu stiže beba. Ukoliko još niste smislili ime za bebu, a očekujete novog člana porodice u avgustu, ovo su neka od lepih ženskih imena koja su inspirisana ovim mesecom:

Foto: Profimedia

 

 

1. Lea, Leona

Postoji mnoštvo varijacija ocog imena. Budući da je u avgustu vladavina horoskopskog znaka Lav, mnoga deca rođena tada dobijaju ovo ime koje označava hrabrost i snagu. U bukvalnom prevodu sa latinskog jezika, ime Lea znači lavica, ali se ipak u nekom prenesenom značenju odnosi na – "osobe koje su hrabre i neustrašive".

2. Dalija

Od juna do jeseni cveta pšrelepi cvet dalija koji osvaja svojim mirisom i šarmantnim izgledom,a u avgustu je njegovo cvetanje u punom jeku. Prelepi, mirišljavi cvet budi asocijacije na odmor, sreću, prirodu, mir… Kažu da je svaka osoba sa imenom Dalija nestvarno lepa, baš kao i cvet, pa mame sve češće biraju baš ovo ime za svoju devojčicu.

Foto: Profimedia

 

 

3. Sunčica

Kao što samo ime kaže, simboliše Sunce, što je jedan od glavnih simbola avgusta. Simbolično predstavlja da devojčica sija poput Sunca i ima sjajnu energiju.

4. Marina

Ovo ime se povezuje sa latinskom imenicom mare, koja znači more. Marina je i reč za mesto gde su usidreni i vezani brodovi. Samo ime je romantično i nežno, a nose ga mnoge dame u Srbiji.

BONUS VIDEO: