Iako je od njene smrti prošlo 62 godine Merilin Monro i danas važi za jednu od najvećih zvezda Holivuda, a detalji iz njenog života i dalje intrigiraju. 

Foto: Arhiva Novosti

 

Kada su detalji izneti u javnosti malo ko je poverovao u njih, a mnogi su sumnjali da se radi u ubistvu, a ne o samoubistvu kako je predstavljeno. Kružile su razne teorije, a jedna od njih i da da iza smrti Merilin Monro stoje veliki moćnici, budući da se pričalo da je bila ljubavnica američkog predsednika Kenedija.

Tek pre nekoliko godina u javnost su dospeli detalji koji su ponovo uzdrmali svet, kad je organizator sahrane koji je pomogao da se pripremi telo Merilin Monro prvi put progovorio otkrivajući jezive detalje o stanju njenog tela nakon što je pronađena mrtva.

Nije bila ni nalik glamuroznoj plavuši kojoj se svet divio.

Foto: Arhiv Novosti

 

Alan Abot i Ron Hast vodili su jednu od najpoznatijih pogrebnih agencija šezdesetih godina, a bili su aganžovani za sahrane mnogih slavnih imena poput Merilin Monro i Natali Vud.

U svojoj knjizi Alan je opisao kako je izgledalo telo poznate glumice i navodi da je bila gotovo neprepoznatljiva u trenutku kada ju je video mrtvu.

– Bilo je teško verovati da je to slavna lepotica Merlin Monro. Izgledala je kao prosečna postarija žena koja se i nije previše brinula o svom telu. Očigledno je da su okolnosti u kojima je preminula uveliko pogoršale njen izgled. Kad neko umre, gravitacija dovede do toga da se krv taloži na najnižoj tački tela. U njenom slučaju, s obzirom da je umrla licem prema dole, ljubičaste mrlje od krvi ostale su joj na licu, a vrat joj je jako natekao. Kosa joj je bila kovrdžava i kratka – napisao je on.

Alan je dodao i da je bilo vidljivo da neko vreme kosu nije izbeljivala jer se jasno nazirao smeđi izrastak.

– Noge joj nisu bile obrijane, bile su obrasle dlakama, a usne su joj bile jako ispucale. Nokti na nogama i rukama su takođe bili zapostavljeni – posvedočila je Alan u svojoj knjizi.

Deo njegovog posla bio je da sredi glumicu, okupa je i obuče, pa kaže da su među njenim stvarima pronašli i lažne grudi koje su odlučili da ne koriste.

Šta se zapravo desilo u noći kada je Merilin umrla?

Ceo svet je bio šokiran saznanjem da je čuvena glumica umrla. Kako se tada navodilo Merilin je poslednjih dana bila srećna, euforična i puna života, te ništa nije ukazivalo na tragičan kraj.

 


Autor knjige "Monro" naveo je kako ju je njen bliski prijatelj, glumac, Piter Loford koji je inače bio i zet predsednika Kenedija, pozvao 4. avgusta, negde oko 19 časova i kako mu je zvučala tromo, depresivno i neraspoloženo za razgovor, te da je ubrzo spustila slušalicu.

 

NJegova priča nikako se nije podudarala sa svedočenjem njene služavke, koja je ispričala da je Merilin u to vreme primila poziv od sina svog bivšeg muža, DŽoa Dimađija Juniora, koji je za "Los Anđeles Tajms" rekao da je Merilin zvučala sasvim normalno i da je razgovor protekao uobičajeno. Nakon toga, služavka je kratko pričala sa Merilin, koja je kasnije otišla u svoju sobu. Kao je tada rekla to je bio poslednji put da ju je videla živu.

Služavka Junis je isprva rekla kako se zabrinula kada glumica nije odgovorila na njeno kucanje na vrata, te je odmah pozvala njenog psihijatra Ralfa Grensona, koji je došao ubrzo iza ponoći, dok tačno vreme Junisinog poziva nije utvrđeno.

 

 

Da bi ušao u sobu koja je bila zaključana iznutra Ralf je morao da polomi prozor, a u sobi je pronašao njeno beživotno telo. Merilin je u ruci držala slušalicu, te se dalo naslutiti da je pokušala da nekoga pozove u pomoć. Ubrzo je pozvao doktora koji joj je prepisao pilulue, koji je odmah po dolasku konstatovao smrt.

Policija je pozvana tek oko pola 5 ujutru, dok su lekari tvrdili da im je bila potrebna dozvola od "Fox" studija, sa kojim je Merilin imala potrpisan ugovor, da preuzmu telo.

Loša istraga

Mnogi biografi su se složili, da su policijski inspektori i forenzičari "bili beznadežno traljavi", kako je rekao Samers.

- Jedna od problema celog slučaja je taj što je bilo mnogo suprotstavljenih priča - napisao je Spada.

- Niko ne zna istinu. Niko nikada neće saznati istinu - rekao je Majkl Selsman, poslednjih PR agent Merilin Monro i autor knjige "Sve je gordost".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".