Veliko nevreme opustošilo je delove Slovenije u noći između četvrtka i petka.

Potopljena su brojna naselja, zemljom odjekuju sirene koje građane upozoravaju na opasnost, a stotine vatrogasaca i pripadnika drugih hitnih službi su na terenu.

Lokalni mediji navode da je jedna osoba poginula u poplavama u Kamniku na severu Slovenije. Portal Kamnik.info navodi da je voda odnela starijeg meštanina na području naselja Bistričice. Policija je u petak ujutru saopštila da je ispred jedne kuće na području Kamnika primećeno telo meštanina, ali da ne može da izađe na teren zbog poplava.

Delo prenosi da su se na pojedinim mestima u Štajerskoj oglasile sirene zbog opasnosti od poplava. Stanovnike širom Koruške takođe su probudile sirene za uzbunu.

Na snimcima se vidi da su ljude spasavali i helikopterima u Škofjoj Loki gde je situacija zbog nevremena posebno dramatična.

Dramatična scena zabeležena je i u mestu Poljana na severu zemlje gde je potopljen put, a bujica bila toliko jaka da je jednom trenutku odnela automobil u kome se nalazila žena.

- Hvala Bogu, spasili smo gospođu iz auta, sada je na sigurnom. Jako je srećna što je preživela horor - ispričao je jedan od spasilaca Jasmin Bajrektarevič za portal Koroška Čveka.

Jasmin je dodao da su se u blizini srećom našla dvojica alpinista koja su imala opremu.

- Mislim da smo svi bili malo u šoku. Gospođa je iz auta vikala "upomoć", a mi smo brzo delovali jer smo shvatili da vatrogasci ne mogu do nas - dodao je Bajrektarevič.

BONUS VIDEO: