Kako je za Informer ispričala Ivana Jovanović, čija je kuća stotinak metara udaljena od pružnog prelaza na kome se dogodila tragedija, samo je odjednom puklo i znala je da je bila nesreća.

- Bila sam na terasi kada je puklo. Prasak i onda se čula sirena voza. Znala sam da je bilo zlo. Ko bez duše sam trčala prema prelazu. Kada sam stigla ništa se nije videlo, ni auto ni voz, jer on se zaustavio daleko - objašnjava naša sagovornica i dodaje:

- Sa mnom je dotrčao i moj brat on je prvi i video auto u travi i šiblju. Kada smo prišli čuli smo iz kola da neka devojčica viče:” Pomozite mi! Pomozite mi!” Prišli smo ali nismo mogli da je izvadimo. U onoj žurbi nisam ponela ni mobilni, ali je tada naišao jedan automobil i samo sam povikala da zovu policiju i hitnu.

Naša sagovornica kaže da se ponovo vratila i da je tada prišla i videla vozača.

Foto: printskrin Fejsbuk

 

- Neko ga je osvetlio i videla sam da još diše, ali jedva. Devojčicu sa zadnjeg sedišta smo izvukli kroz prozor, ona nam je i rekla za drugaricu, ali nju nismo nigde videli. Tražili smo po onom mraku, ali je nigde nije bilo - kaže Ivana i dodaje da su nastradalu devojčicu tek posle petnaestak minuta pronašli bukvalno ispod vozača koji je preminuo.

Iako se u prvom trenutku mislilo da je devojčica koja je povređena ispala iz vozila naša sagovornica navodi da to nije bilo tako.  

- Strašno je bilo za videti. Devojčica sa zadnjeg sedišta je bila svesna, ali izbezumljena. Kako i da ne bude. Tada je došao i doktor čiji je sin vozio. Nije mogao da stoji na nogama od šoka. Velika tragedija. Valjda če sada da se sete da stave semafor kod tog prelaza. Vozovi stalno prolaze, a retko koji mašinovođa svira. Kada se ide iz centra Vrčina prema nama, kao što je sada vozio ovaj mali, mora da se skoro izađe na šine da bi video da li ide voz - kazala je Ivana Jovanović.

BONUS VIDEO:

KILOMETARSKA KOLONA NA AUTO-PUTU KOD ISKLJUČENJA ZA AERODROM - Saobraćajka stvorila velike gužve

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".