Godine 2018. objavljena je glumčeva biografija, a autor Dejv Itzkof izneo je dotad nepoznate detalje o Robinovom životu. Naime, glumac je poslednju godinu svog života proveo u muci jer mu je postavljena pogrešna medicinska dijagnoza. Na kraju je oduzeo sebi život u svom domu u Kaliforniji.

Vilijams je bio jedan od najboljih komičara svih vremena, a proslavio se jer je bio majstor u improvizaciji i oponašanju. Počeo je da nastupa sredinom 70-ih godina u Los Anđelesu i San Francisku.

Jedan od njegovih najpoznatijih filmova zasigurno je "Gospođa Dautfajer", a osvojio je i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Dobri Vik Hanting" 1998. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Glumac koji je godinama svojim ulogama uveseljavao i zasmejavao milione obožavatelja, privatno se borio s teškom bolesti, a istina se saznala tek nakon njegove smrti.

Naime, lekari su Vilijamsu pogrešno dijagnostikovali Parkinsonovu bolest na temelju brojnih fizičkih i neurodegenerativnih simptoma, a istina je isplivala na videlo tek nakon izvršene obdukcije.

Na primer, kada je snimao film "Noć u muzeju: Tajna grobnica", glumac je imao problema s pamćenjem teksta, a mučili su ga i gorušica, gubitak mirisa i poteškoće sa mokrenjem. "Svakog dana mi je jecao u naručju. Samo je plakao i govorio da više ne zna da bude smešan. Bilo je grozno", rekla je jednom prilikom šminkerka glumca i otkrila koliko je Vilijams zaista patio poslednih par godina života.

Upravo zbog toga što je uvek delovao kao veseljak, javnost je nagađala šta je mnogima omiljenog glumca nateralo na samoubistvo, a njegova supruga je otkrila da se razlog krije u takozvanoj "bolesti duhova" odnosno demenciji Luijevih tela. Doktori s kojima je njegova supruga Suzan razgovarala rekli su da je u pitanju jedna od najgorih bolesti s kojima su se u životu susreli.

Foto: Profimedia

 

Inače, samo nekoliko sati pre nego što je sebi oduzeo život, Robin Vilijams proživljavao je paranoidno ludilo.

- Vaš mozak zapravo stvara priču o tome što mislite da je stvarnost, a ljudi oko vas nisu u stanju da vas vrate u stvarnost. Taj osećaj je strašan i za obolelog i za osobu koja o njemu brine. Osećate se užasno nemoćno kada shvatite da ništa što kažete ili učinite osobu ne može da vrati u stvarnost - ispričala je Suzan pojasnivši da su mu ponekad bili potrebni dani da uspe da odvoji fikciju od stvarnosti.

Podsetimo, glumac se ženio tri puta, a u trenutku smrti bio je oženjen Suzan Šnajder, a iz prva dva braka imao je troje dece.

BONUS VIDEO: