Par najduže se zadržao u Rosama, malom mestu u kojem kuće imaju i Seka Sablić i Bojana Maljević. Meštani se rado sećaju Gage i Milene za koje imaju samo reči hvale. Razgovarali smo s Mihajlom Kaluđerovićem od čijeg oca su glumci kupili deo kuće, drugi deo kupio je Gagi Jovanović.

Foto: reprint TV Novosti

 

- Dragan je bacao mrežu da peca ribu. Voleo je mnogo Rose. Posle pecanja obavezno je jeo pršut i pio domaće vino tu u jednom restoranu odmah do vode. Sedeo je tako s meštanima, a mi deca smo trčali oko njega. Šetao je sam dugo pored mora, pa se zagleda u talase. Milena je bila povučenija. Imala je svoje društvo. Nije mnogo komunicirala s meštanima. Recimo, Seka Sablić, Milena i Dragan su se svi zajedno družili. To da ste videli - ovde kraj mora kako je bilo lepo videti glumačke legende kad zasednu. Provodili su vreme zajedno. Dolazili su im i drugi glumci, ali ne sećam im se sada imena. Bokokotorski zaliv je Dragan jako voleo jer je zavučen i imao je mir ovde. Dragan je prodao davno kuću, a i Gagi je prodao svoj deo, pa sad tu žive drugi ljudi - ispričao je Kaluđerović.

Foto: Arhiv Novosti

 

Milena i Gaga su letovali na Rosama 20 godina. Nakon što su prodali kuću kupili su drugu, ali u Baošićima. Tamo se nisu dugo zadržali, pa su posle nekoliko godina sebi obezbedili oazu dvadesetak kilometara od Kotora, u selu Strp, u kojem živi oko 45 stanovnika. Tu su provodili leta do smrti.

Draganu Nikoliću je 2012. godine uručena Povelja počasnog građanina Berana, a on i Milena su tri godine ranije dobili crnogorsko državljanstvo.

(Kurir.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".