Kako se navodi na sajtu RHMZ, oko 19 časova očekuje se da oluja stigne u Srbiju, gde će najpre pogoditi zapadne delove Vojvodine, Mačvu, kao i donje Podrinje.

Jako grmljavinsko nevreme iz Zagrebačke regije u Hrvatskoj brzo se izmešta ka Osječkoj regiji. Do granice sa Srbijom nailazak grmljavinskog sistema očekuje se oko 19 h - najpre će zahvatiti zapadne delove Vojvodine, Mačvu i donje Podrinje, piše na sajtu RHMZ.

Podsetimo, republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) ranije danas izdao je upozorenje na vremenske nepogode i najavio razvoj superćelijskih oblaka.

"Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata od danas do subote uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada (> 5 cm u prečniku) i uz kratkotrajno olujne (> 24 m/s), izolovano i orkanske (> 28 m/s) udare vetra u zoni najintenzivnijih oblaka.

Na snazi i upozorenje na visoke temperature

"Maksimalne temperature koje se danas očekuju u Srbiji iznose od 33 do 38 °S. Sutra manji pad dnevnih maksimuma, ali u petak i subotu u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje ponovo se očekuju vrednosti od 35 do 38 °S.

Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju, početkom sledeće sedmice novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviće temperature oko 40 °S", navodi se u upozorenju RHMZ.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".