U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište pred suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima kojima se na teret stavlja da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je, kako tvrdi tužilaštvo, organizovao Pljevljak i to u periodu dok je bio u pritvoru zbog trgovine kokainom.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, kako saznajemo počelo je čitanjem optužnice i izlaganjem dokaza koje je tužilaštvo predložilo, a potom su svi optuženi negirali krivicu.

- Darko Šarić i ostali optuženi izjavili su da nisu krivi i da ne priznaju izvršenje krivičnih dela. Tužilac je predložio dokaze, a to je učinio i jedan broj advokata odbrane koji su pre svega insistirali na izdvajanju dokaza za koje smatraju da su nezakonito pribavljeni. Pripremno ročište nastavlja se sutra, a potom će sudsko veće zakazati početak suđenja - objašnjava sagovornik Kurira.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, podsetimo, u oktobru proše godine podiglo optužnicu protiv Darka Šarica i još 14 osoba. Prema optužnici, Šarić im je iz pritvora preko "skaj" aplikacije izdavao naloge.

Foto: P. Milošević/N. Skenderija

 

 

Tužilaštvo tvrdi da je Šarić stvorio plan koji je podrazumevao da se iz "bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio pred istim sudom za šverc kokaina.

- Pošto u tome nisu uspeli, Šarić je izdao nalog da se preduzmu ranje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića, a sve u cilju eventulanog gubitka satusa svedoka saradnika - navelo je ranije tužilaštvo.
 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".