Današnji Noletov rival je Poljak koji u dosadašnjem toku nadmetanja u Londonu nije izgubio nijedan set.

Pobedio je sa po 3:0 Ramosa (76. na ATP listi), Čoinskog (164.) i Muzetija (16.) Nole je takođe sa po 3:0 savlađivao svoje prepreke - Kačina, Tompsona i Vavrinku.

Podsetimo, na Centralnom terenu početak programa bio je zakazan za 14.30 po našem, srednjoevropskom vremenu, kada je počeo meč Andrej Rubljev - Aleksander Bublik.

A oni su završili duel tek u 17.59, kada je Rubljov, koji je prokockao dva seta prednosti, na kraju ipak pobedio sa 3:2.

Sledeće odmeravaju snage Iga Švojentek i Belinda Benčić, a tek kada i njih dve završe svoj megdan, zaigraće Nole i njegov rival.

To bi moglo da se desi tek oko 21 časova i 30 minuta, jer je Benčićeva napravila iznenađenje na početku i osvojila prvi set u taj-brejku: 7:6(4), a potom propustila meč loptu pri vođstvu od 6:5 u drugoj deonici, posle čega je Švojntekova poravnala rezultat u 20.40 - u taj-brejku je bilo 7:6(2) pa je treći set morao da odluči pobednicu.

Foto: Profimedia

 

 

Poljak koji je deset godina mlađi od 36-godišeg rivala za sada nije uspeo da pobedi Noleta ni u jednom međusobom meču, a pet puta je to pokušavao.

Ipak u jedinom dosadašnjem duelu na travi, upravo na Vimbldonu 2019, Nole je izgubio set, a na kraju pobedio sa 7:5, 6:7(5), 6:1, 6:4.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".