Pošto je avion bio pretežak za bezbedno poletanje sa aerodroma na Kanarskim ostrvima zbog jakog vetra, visoke temperature i dužine piste, on je zamolio da se javi 20 dobrovoljaca koji bi napustili letelicu.

Snimak je objavljen na Tviteru uz opis: 

- Kapetan kompanije na letu između aerodroma Lanzarote i Liverpula imao je nesvakidašnju situaciju da zamoli 20 putnika da odustanu od leta, jer je izračunao da je avion pretežak za bezbedno poletanje zbog jakog vetra, visoke temperature i dužine piste. Ponuđeno im je 500 evra", napisano je na društvenoj mreži. 

 

 

Pilot je svoje obraćanje započeo tako što se zahvalio putnicima.

- Hvala vam svima što ste ovde. Pošto vas je mnogo na letu, danas imamo pretežak avion. Avion, u kombinaciji sa kratkom pistom na aerodromu "Lanzarote", vetrom i vremenskim uslovima, je pretežak za poletanje. Pričao sam sa svojim prvim oficirom, imamo iskustva u ovome, radili smo to i ranije i zaključili smo da avion nije bezbedan za poletanje zbog svega navedenog. Pričao sam i sa timom iz kompanije i zaključili smo da je jedini način da bezbedno poletimo, da učinimo da avion bude lakši prilikom poletanja, kazao je pilot.

Nakon toga je zamolio da se javi 20 dobrovoljaca koji ne bi poleteli za Liverpul i istakao da bi takvi putnici dobili 500 evra. 

(Mondo)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".