NJegovo telo izvučeno je iz reke oko 15.30 časova, a Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt, piše Blic.

Reč je o mladiću koju je bio radnik i sa obale je ušao u splav.

- Nije ni trebalo da bude u splavu, već ispred. Niko ne zna zašto je sišao u splav, a pre toga je skinuo zaštitni prsluk i šlem. Verovatno se okliznuo i onda ga je frižider poklopio. Tu je i nađen. Izvukli su ga, ali nisu mogli da ga spasu - rekao je izvor.

Juče na licu mesta nije bilo moguće saznati više detalja o nesreći jer pored potonulog splava nije bilo nikoga, dok su ljudi koji su bili pored obližnjeg splava rekla da se sve desilo brzo i da je žandarmerija došla i rekla da se neko utopio.

Na splavu "Fristajler" odigrala se prava drama u novogodišnjoj noći. Tada je, dok je slavljenička euforija bila na vrhuncu, splav, za koji je kasnije utvrđeno da je bio pretrpan, počeo da tone.

Shvatajući polako šta se događa, gosti su počeli da beže glavom bez obzira, preskačući stolove i ostavljajući sve stvari za sobom.

Iako je od tada prošlo više od pola godine, splav se i dalje nalazi u vodi. Zadnji deo splava duboko je naslonjen na dno reke, dok je od prednjeg dela ostao samo deo drugog sprata. Ulaz na splav duboko je uronjen u vodi. Kako je moguće videti na licu mesta, sa prednjeg dela splava skinuta je jedna ploča, te je napravljena šupljina nalik na ulaz.

Kako bi se izvukao splav, koriste se specijalni alati, sajle, užad i ostala oprema. Prema proceni stručnjaka, operacija izvlačenja splava sa dna reke je kompleksna i zahtevna. Zato su angažovani ronioci sa dugogodišnjim iskustvom za specifične poslove pod vodom.

BONUS VIDEO:

RASKOMADAO JE I DRŽAO U KISELINI - U ovoj zgradi je ubijena Noa

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".