Svoja tri nezaboravna dana u Istanbulu, prepričavala nam je folk diva Šemsa Suljaković. Naime, ženio se sin njene pokojne sestre. Mladenci Edin Merzić i Monom Idris žive u Švedskoj gde su i rođeni, a Monino poreklo je iz Eritreje.

U Turskoj su organizirali svadbu. I to ne bilo kakvu.

Foto: Jutjub printskrin/BN TV Zabava - Zvanični kanal

 

-Svako svadbarsko veselje je prekrasno i posebno. Bila sam nebrojeno puta na raznim veseljima, svadbama, svečanim događajima ali ovo ću pamtiti za celi život. Bilo je veličanstveno. Luksuz i neobičnosti te izvornosti tog podneblja su me naprosto ostavljali bez daha. Taj spektar boja, silni kristal i sjaj, ličilo mi je na bajku – sa neizrecivim oduševljenjem pričala nam je Šemsa.

Foto: Jutjub printskrin/BN TV Zabava - Zvanični kanal

 

Nastavila, kako su mladoženjine bližnje zvanice ugošćene begovski.

-Sve lepote i ugođaj su nam priuštili. A to venčanje, potom šerijetski tradicionalni način venčanja je najemotivniji doživljaj za mene. Te nošnje u koje smo i mi bili odeveni. Mladenci, takođe. Dešavanje u Ortakoy džamiji, Božija lepota. Taj miris svuda oko nas, ta toplina iskrene pobožnosti mladenaca me raznežila do suza. Moja sestra Amela nije dočekala sve ovo. I to me pratilo sve vreme – govorila je Šemsa, trudeći se da nam predoči što vernije svoje utiske.

Pa, nastavila, da su imali priliku i za sunčanje, kupanje u “JW Marmara sea” hotelu u Bakurkoju. Probala je razne specijalitete tamošnje kuhinje.

-Za sve moje godine života, nisam se ispunila emotivnom lepotom tradicije kao za ta tri dana – ponovila nam je žena čija se pesma, takođe čula.

Valjda je tako i trebalo jer tetka Šemsa i tetična Aida, otac, sestra Nermina, su ponajviše uživali u Edinovoj I Moninoj sreći.

(express.ba)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".