Deda Đorđe, rođen je tačno deceniju po okončanju Prvog svetskog rata, u Solunu. Ulogu ponosnog čuvara preuzeo je od oca 1961. Kako je sam govorio, celog svog života dolazio je svakodnevno na Zejtilnik, tu je spavao, tu je praktično živeo. Za svoju posvećenost dobio je Orden srpske zastave drugog stepena, Orden Svetog Save prvog stepena i nagradu Majka Srbija, a pre tri godine i srpsko državljanstvo.

Podsećamo, kako su "Novosti" juče ovbjavile, sahrani će prisustvovati zvanična delegacija Srbije, u kojoj će biti ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

Pored njih, na pogrebu će biti i predstavnici naše Ambasade u Atini i Konzulata u Solunu, kao i predstavnici Grčke i grada Soluna.

Prema našim saznanjima, ministar Selaković će, poneti tri tegle sa srpskom zemljom - iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, koju će simbolično prosuti u deda Đorđev grob.

Foto: Ministarstvo za rad

 

Zemlju iz RS je poslao Banjalučanin, Siniša Vidović, zamenik predsednika stranke Ujedinjena Srpska i savetnik predsednika Narodne skupštine RS, a iz Crne Gore direktor Direktorata za plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva CG Vladislav Bojović.

BONUS VIDEO:

NE SAVIJAJTE GLAVU PRED NEDOSTOJNIMA NAŠE SLAVE: Sa Đorđem Mihailovićem (94), čuvarem Zejtinlika

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".