Decenije rada i posvećenosti našeg glumca koji je iza sebe ostavio niz fenomenalnih uloga nagrađene su na veliki praznik, Vidovdan, postao je vitez srpskog glumišta. Ovo prestižno priznanje dodeljeno je slavnom umetniku u okviru manifestacije Vidovdanske kulturne svečanosti, koja je preksinoć 14. put bila održana na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Pred samo igranje predstave "Knjiga o Milutinu", koja je na matičnoj sceni "Zvezdara teatra" dosad odigrana više od 100 puta, Nenad je dobio plaketu "Vitez srpske glume".

Foto: P. Milošević

 

Nenad je tada održao emotivan govor u kome je istakao koliko mu znači ova nagrada i koliko ga je porodica u radu podržavala: 

- Junaštvo je isto što i viteštvo, a ni jedno ni drugo ne idu bez čojstva, pa ja večeras moram da pokušam da budem čojstven. Junak brani sebe od drugoga, a onaj koji je čojstven brani druge od sebe. Mislim da glumac u ovakvim situacijama mora da se trudi da brani sebe od sebe i zato večeras na Zlatiboru želim sebe da odbranim od sebe - rekao je Jezdić.

Nenadu ovo nije prva nagrada, dobio je još niz drugih - od Sterijine nagrade, Zoranovog brka preko Zlatne mimoze i Zlatne značke do Povelje za građanske zasluge, čime je 2013. postao zaslužni građanin Zemuna. Pored svih ovih nagrada, Jezdić čvrsto stoji na nogama. 

- Pored toga što sam ushićen i što se moja porodica raduje, moram da pokušam da budem čojstven. Večeras sa vama na Zlatiboru, sa svojim narodom, trudiću se da se odbranim od onog koji se nadima i gordi i gaji u sebi neka preterana loša gorda osećanja. Biću sa svojim narodom, a to znači da hoću da budem na zemlji - izjavio je glumac. 

(Republika)

BONUS VIDEO: