Popularni glumac je u trenutku smrti imao 65 godina i važio je za strastvenog planinara.

- Uzrok i način smrti je još pod istragom, dok se čekaju dalji rezultati testova - navodi se u saopštenju šerifa okruga San Bernardino i dodaje:

- Želeli bismo da izrazimo našu zahvalnost svim volonterima koji su neumorno radili na pronalaženju gospodina Sandsa, prenosi CNN.

Podsetimo, glumac je bio predmet tekuće potrage u oblasti planine Boldi pošto se nije vratio sa pešačenja 13. januara na usponu ka vrhu koji se uzdiže na 3.048 metara, istočno od Los Anđelesa.

Foto: Profimedia

 

Vremenski uslovi su ometali potragu u nedeljama nakon njegovog nestanka. Zvaničnici su ranije ovog meseca najavili obnovljene napore za lociranje Sandsa.

Preko 80 volontera za potragu i spasavanje, zamenika i osoblja učestvovalo je u potrazi proteklih dana, uz podršku dva helikoptera i posade dronova dok su volonteri pretraživali u „zabačenim oblastima širom planine Boldi“, prema izjavama zvaničnika.

Podsetimo, planinari su prošle nedelje pronašli ljudske ostatke u planinskom području u južnoj Kaliforniji, gde je pre pet meseci nestao glumac.

Telo, koji je u planinskoj divljini otkriveno u subotu u blizini planine Boldi, prevezeno je u kancelariju mrtvozornika na identifikaciju, naveli su u saopštenju šerifa okruga San Bernardino.

Sands je bio oženjen novinarkom Evgenijom Čitkovic i ima troje odrasle dece.

BONUS VIDEO:

SPREMAN ZA KONCERT: Nikos Vertis stigao u Beograd i raduje se druženju sa publikom

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".