Ovaj put, Domovinski pokret Kaštela putem svog Fejsbuk profila upitao je gradonačelnika Ivanovića zašto je dozvolio nastup Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa DŽinovića na hrvatskom ostrvu Barbarinac u Kaštelanskom zalivu, u sklopu festivala "Island of Love".

Jedan od razloga je taj jer se ostrvo nalazi na listi preventivno zaštićenih dobara.

- Gradonačelniče Ivanoviću, zašto ste dozvolili nastup Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu? Ostrvce Barbarinac je arheološko nalazište sa morskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zalivu. Omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splita. I ovog leta postaje mesto zabave, a "Island of love" na ostrvu Barbarinac godinama je tehno žurka oaza koja se posećivala i pamtila po dobroj zabavi. Ove godine "Island of Love" ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa DŽinovića. Kaštelanski zavičajni pokret smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo – napisali su na svojoj Fejsbuk stranici iz Zavičajnog pokreta i dodali da su dužni da čuvaju kulturna dobra.

Foto: ATA images

 

 

- Pored domaćih, festival posećuju i brojni domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a pomenuti izvođači pripadaju drugom identitetu. Prljavo kazalište otvara festival i nakon njih tokom jula Kaštelani, Vranjanci, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušaće Karleušu, Lukasa i DŽinovića, da li su u tom trenutku bili u Barbarincu ili ne. Muzika se širi zalivom. Mi smo dužni štititi kulturno dobro, a grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićeno kulturno dobro, treba da vodi računa o tome koja će se događanja organizivoati na ostrvu - naveli su na njihovoj Fejsbuk stranici.

Jelena Karleuša je na te reči imala direktan odgovor.

Foto: ATA images

 

 

- Domovinski pokret očigledno nema pojma ni kada je reč o muzici ni kada je reč o tome šta pripada našem podneblju. Ako im je tehno muzika o-kej, gde se mladi drogiraju do jutra, ne vidim problem koji imaju sa pop muzikom koju ja izvodim. Ja se bolje uklapam u evropske standarde koje pominju, tako da se manu lupetanja o nečemu o čemu nemaju pojma - počela je Jelena.

- Ako im je problem što dolazim iz Srbije, neka zamisle da dolazim sa Marsa i sve će biti okej! Mene hrvatska publika obožava, a ovih lažnih stručnjaka i moralista uvek je bilo i biće. Neka dođu na moj koncert da vide pravu svetsku zvezdu - poručila je Jelena u izjavi za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: