Vreme u Srbiji

Na istoku, jugu i jugozapadu Srbije grmljavinski razvoji će lokalno biti veoma jaki i praćeni gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

Vetar slab i umeren, severozapadni, u zoni pljuskova jak i olujni. Najniža temperatura od 17 do 21 stepen. Najviša od 23 stepena na zapadu, do 31 stepen na istoku i jugoistoku Srbije.

Vreme u Beogradu

U Beogradu umereno do potpuno oblačno i svežije sa pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 20 stepeni, a najviša oko 26 stepeni.

Vreme narednih dana

U Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno, na severu Srbije suvo, a povremena kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se južno od Save i Dunava.

U ponedeljak će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano, osim na istoku gde će, uz više oblačnosti, i dalje biti uslova za padavine. Prolazno naoblačenje iz srednje Evrope usloviće kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom u utorak, krajem dana ponovo u Vojvodini, a u sredu u ostalim krajevima.

Promenljivo vreme zadržaće se do kraja juna, a maksimalne temperatura kretaće se uglavnom od 25 do 30 stepeni. Početkom jula ponovo toplije.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".