On je, kako se sumnja, pretio nožem policajcima koji su došli nakon što su primili poziv da se nešto dešava u njegovoj kući. Prilikom pretresa objekta, policija je pronašla automatsku pušku, četiri okvira i dva metka, kao i biljnu materiju za koju se sumnja da je marihuana, i semenke, za koje se pretpostavlja da su indijska konoplja. Robertu M. je određeno zadržavanje i on će uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvu u Zrenjaninu.

Juče su u Bočaru, dan nakon svirepog ubistva, vladali neverica i bol. Kuća u kojoj živi majka ubijene Suzane, nalazi se u susednoj ulici od kuće u kojoj je Robert presudio.

- Ne znamo gde je sad naša nesrećna komšinica. Povremeno su se iz dvorišta čuli njeni jauci. Ona u Bočaru živi sa drugim mužem, dok Suzanin otac i brat žive u Kikindi. U istoj ulici živi i Robertova majka. Tu žive i njegova braća - napominju komšinice majke ubijene Suzane.

Meštanka Bočara, Radojka Kocić, zatečena je onim što se, u noći između subote i nedelje, desilo u ovom mirnom i malom banatskom selu:

Foto: Društvene mreže

 

- Robert se pre nekoliko dana vratio iz zatvora i priča se po selu da je pre dve večeri napao Suzanu. Ona je pobegla kod komšinice. Kad se, ipak, na njegov nagovor vratila kući, desilo se ono najgore, užas - kaže Radojka, dodajući da je u selu puno policije, naročito ispred kuće u kojoj se dogodio zločin i da je koliko zna, Robert robijao u Austriji.

Po selu se priča da je policiju pozvao Robertov brat, nakon što je i njega napao i lakše povredio. NJega su, kako nezvanično saznajemo, uznemirene komšije obavestile da se nešto dešava i on je došao kod brata u kuću sa namerom da ga smiri.

Prema izvoru bliskom istrazi, policiji je u nedelju oko pet sati ujutro prijavljeno da je došlo do pucnjave u kući u kojoj žive Robert i Suzana i da je bilo tuče. Na teren su izašli policajci, ali i pripadnici Žandarmerije. Kada su stigli, zatekli su Suzanu kako leži u lokvi krvi.

Foto: Društvene mreže

 

Prema rečima komšija, osumnjičeni i Suzana su zajedno poslednjih desetak godina i nemaju dece.

- Robert da je bio dobar, ne bi bio u zatvoru. Nasrnuo je na rođenog brata i ubio Suzanu. Ma, nikakvo biće - kaže komšinica, u šoku nakon tragedije.

- Ona je jedva čekala da joj suprug izađe iz zatvora i da ponovo budu zajedno, a on ju je svirepo ubio.

Slede veštačenja i druge analize

O SVEMU je obavešteno i nadležno tužilaštvo, koje je pokrenulo postupak. Nakon saslušanja osumnjičenog, biće naloženo da se odrade sve potrebne laboratorijske analize, kao i psihijatrijsko veštačenje uhapšenog. Telo pokojne Suzane prebačeno je na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.

Foto: Društvene mreže

 

Slala mu novac

SUZANA i ja smo radile zajedno pet meseci. Nevenčanom suprugu, dok je bio u zatvoru, slala je novac i pakete, išla u posete. Suzana je bila dete za primer. Poštena i vredna, duša me boli zbog nje - kaže Mira Kovač.

BONUS VIDEO:

DŽonića odvode na izricanje presude

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".