Ugandski mediji javljaju da je broj poginulih u terorističkom napadu na sredu školi u zapadnoj Ugandi kod granice sa Demokratskom Republikom Kongo porastao sa 25 na 41 osobu. Vlasti su saopštile da ima i otetih, ali nije navela o kom broju je reč. Vojska je u poteri za napadačima.

Broj žrtava u napadu na ugandsku školi porastao je na 41, izvestila je privatna televizija NTV Uganda, dok je državni list NJu vižn naveo da su stradale 42 osobe, prenosi Rojters.

Pripadnici Savezničkih demokratskih snaga (ADF), militantne grupe sa sedištem u istočnom Kongu, koja je povezana sa terorističkom organizacijom Islamska država, napali su u petak uveče srednju školu Lubirira u Mpondveu, zapalili internat i izvršili pljačku, saopštila je prethodno policija.

"Do sada je 25 tela izvučeno iz škole i prebačeno u bolnicu Bvera. Zbrinuto je, takođe, osam povređenih, koje su i dalje u kritičnom stanju u bolnici Bvera", navela je ugandska policija na Tviteru, prenosi Rojters.

Potera u toku

Ugandske vlasti potvrdile su da ima i otetih, ali nisu precizirale o kom broju je reč, dok policija ipak nije saopštila da li među žrtvama ima školske dece. 

Vojska je krenula u poteru za napadačima koji su pobegli prema Nacionalnom parku Virunga u Demokratskoj Republici Kongo, kaže se u saopštenju. 

ADF je u aprilu napao selo u istočnoj Demokratskoj Republici Kongo i ubio najmanje 20 ljudi. Uganda je poslala trupe u Kongo da pomognu u borbi protiv ADF-a, podseća britanska agencija.

 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".