Očekuje se da bi ekstradicija mogla biti izvršena u narednom periodu, piše Avaz.

- Prema naredbi o sprovođenju istrage, Srbija potražuje Azru Š. zbog sumnje da je učestvovala u pomaganju u ubistvu Ranka Radoševića u Beogradu. Ona se, prema rešenju Suda BiH, trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru koji može trajati najduže do septembra ove godine.

Podsetimo, studentkinja iz Brčkog uhapšena je u Sarajevu 14. marta, pet dana nakon što je u beogradskom naselju Rušanj ubijen Radošević.

Foto: Privatna arhiva

 

- NJoj su lisice stavljene u studentskom domu i to po poternici Interpol Beograd. Sumnja se da je Azra Š. zajedno sa uhapšenim Markom P. iz Bijeljine, koji je, navodno, prevozio ubice, bila u Beogradu u vreme zločina i pomagala im - podsećaju izvori i dodaju da je Azra Š. bila u vezi sa Markom P., navijačem Partizana iz Bijeljine.

Foto: Z. Jovanović, Privatna arhiva, MUP RS, Društvene mreže

 

Kao direktni počinioci egzekucije na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj, uhapšeni su Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva. Sa njima je uhapšena i jedna maloletna devojka.

- Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali Eskobara na parkingu benzinske stanice u Rušnju, izvadili pištolje i ispalili više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko hitaca u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod - podsećaju izvori. Inače, kako je istraga pokazala, sumnja se da je Radošević, koji je imao auto-plac za prodaju automobila, namamljen na sastanak.

Foto: Printskrin, Novosti, Profimedia

 

- Osumnjičeni su s njim dogovorili kupovinu kola, a kobnog jutra su mu rekli da će doći na pumpu da pogledaju automobil. Umesto toga, usledila je egzekucija - navodi izvor i podseća da se ubijeni Radošević, rodom iz Nikšića, dovodio u vezu sa škaljarskim klanom, a navodno je bio blizak sa ubijenim Jovanom Vukotićem, vođom tog klana.

Inače, osumnjičena Azra Š. i osumnjičeni Marko P., navodno, su bili u vezi. Kako smo ranije pisali, Marko P. je posle hapšenja ispričao "da je nalog za ubistvo Radoševića izdao čovek koji je dao nalog i za ubistvo Luke Žižića na Novom Beogradu".

Foto: Z. Jovanović, Novosti, Privatna arhiva,

 

- Žižić je likvidiran 28. aprila 2022. godine u kafiću čiji je bio vlasnik. NJegovo ubistvi snimile su kamere, a na snimku se vidi kako ubica maskiran u radnika ulazi u lokal i pita gde je toalet. Odlazi do toalete, a kada je izašao, prišao je Žižićevom stolu i zapucao. Muškarci koji su sedeli sa njim za stolom skočili su i počeli da biju ubicu, ali je on uspeo da im se otrgne i pobegne na trotinetu - podseća izvor i dodaje da je egzekutor uhapšen posle nekog vremena.

Tražila stan u Beogradu

Dobar dan svima, da li iko izdaje stan?

Osumnjičena Azra Š. je 5. marta, četiri dana pre ubistva Ranka Radoševića, na jednoj Fejsbuk stranici tražila stan u Beogradu uz određene uslove i cenu koja bi joj navodno najviše odgovarala.

- Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cena bi bila do 400 evra - napisala je Azra Š., što je jedan od dokaza da je u vreme likvidacije Eskobara boravila u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Avaz, Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".