Analizom svih dokaza izvedenih na glavnom pretresu, nesumnjivo je utvrđeno da je Goran DŽonić učinio krivično delo ubistvo kao i ne dozvoljeno posedovanje oružja - rekla je u završnoj reči Viši javni tužilac Tatjana Stevanović.

Dokazano je da je lišio života više lica odnosno Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, kao i da je neovlašćeno držao oružja kojim je lišio života porodicu Đokić.

Tokom suđenja je više puta menjao iskaze.

Za novac pronađen u dvorištu je tvrdio je da su ga njegove komšije, braća Miloševići tu zakopali koji su ga navodno i naterali da počini ovo delo. Međutim, kasnije je promenio iskaz i rekao da Miloševiće uopšte ne poznaje.

U toku noći između 26. I 27.septembra zabeleženo je kretanje Đokićevog "pasata" kao i skutera kojim se DŽonić odvezao sa lica mesta.

Takođe je utvrđeno da je municija nađena na mestu zločina pripadala pištolju "bereta" koji je DŽonić neovlašćeno držao u stanu njegove supruge, a kojim je, kako je takođe utvrđeno, počinjen zločin.

Pretresom njegove kuće u Moravcu pronađen je novac, kao i skuter, koverta sa novcem koji potiče iz menjačnice Gorana Đokića, a na kojoj su nađeni i otisci Gorana DŽonića.

Utvrđeno je i da je bio u potpunosti uračunljiv.
 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".