Juče ujutru oko 10.40, devojčica (2009) je u ženskom toaletu OŠ „Drugi oktobar“ napala drugaricu iz odeljenja (2010), najverovatnije nožem. Motiv napada je, bar zasada, nepoznat.

- Nemio događaj nam je prijavio školski policajac, a naše kolege su razgovarale sa devojčicom koja je napala drugaricu i njenim roditeljima i o svemu su obavestile Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu. S obzirom na to da devojčica napadač još nema 14 godina, reč je o maloletnom licu i sve detaljnije informacije daće Više javno tužilaštvo - naveo je izvor. 

Kako je nezvanično rečeno za "Alo" u zrenjaninskom Urgentnom centru, povređena devojčica je posle zbrinjavanja razgovarala sa psihijatrom i potom je, u pratnji roditelja, puštena kući.

Foto: ATA images

 

Zrenjaninska policija, saznaju "Novosti", po nalogu glavnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, uhapsila je odredila zadržavanje do 48 časova D. V. (1970) iz Zrenjanina, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

U međuvremenu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su devojčicu (14) iz okoline grada zbog sumnje da je učinila krivična dela ugrožavanje sigurnosti, izazivanje panike i nereda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, piše "Alo".

Sumnja se da je devojčica pretila učenicima u razredu i na društvenoj mreži pružala podršku K. K. koji je počinio masakr u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Policija je u njenoj sobi pronašla metak nepoznatog kalibra.

Maloletnica je uz krivičnu prijavu privedena nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, koji joj je posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO: