Večeras se u Liverpulu održava finale najvećeg muzičkog takmičenja, "Evrovizije". Ukupno 26 zemalja će se boriti za prvo mesto, a predstavnik Srbije, Luk Blek, nastupiće peti po redu.

Pored takmičarskog dela, organizatori su priredili i revijalni deo, na kojem će nastupati nekadašnji učesnici "Evrovizije". 

Na listi muzičara će se naći evrovizijski pobednici Neta i Dankan Lorens, popularni Mahmud, koji je dva puta predstavljao Italiju, kao i Sem Rajder, prošlogodišnji predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva, koji je osvojio drugo mesto.

Foto: Profimedia

 

 

Poseban segment odvojen je za nekadašnje predstavnike Ukrajine, koja je i trebalo da bude zemlja domaćin ove godine. Nastupe će imati grupa Go_A (5. mesto 2021. godine), DŽamala (1. mesto 2016. godine), Verka Serdučka (2. mesto 2007. godine), Tina Karol (7. mesto 2006. godine), kao i pobednici prošlogodišnje "Evrovizije", grupa Kaluš Orkestra. Međutim, ono što je najviše obradovalo publiku je najava Ruslaninog nastupa.

Ruslana je "Evroviziju" osvojila 2004. godine, kad je drugo mesto zauzeo Željko Joksimović sa pesmom "Lane moje". Ruslana je tada pobedila sa pesmom "Wild Dances", koja je vrlo brzo postala planetarni hit. Pevačica se sada obratila publici i najavila nastup, rekavši da će pevati i pobednički hit, ali i novu pesmu.

Kako Ruslana sada izgleda možete pogledati u videu ispod.

@ruslana.ukraine Just in a few hours! Original #WildDances with my wild dancers... and #exclusice pre-premier perfromance of the #newsong ! #TikTok @ #Eurovision2023 #Ruslana #Liverpool ♬ original sound - Ruslana

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".