Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS) saopštio je da će svi članovi tog sindikata održati nastavu po rasporedu časova u svojim školama redovno od ponedeljka, 8. maja, čime prekidaju štrajk.

U saopštenju se navedi da će svi članovi tog sindikata od sutra, 8. maja održavati nastavu po rasporedu časova u školama redovno.

"Odluku donosimo u najboljoj nameri, kako bismo svojim aktivnostima pomogli u obezbeđivanju sigurnog okruženja za našu decu i zaposlene u ustanovama obrazovanja i vaspitanja", stoji u saopštenju.

Istuču i da od odgovornih u državi traže da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima učine sve kako se ovakva tragedija ne bi ponovila nigde i nikada u našoj državi.

Podsećamo, sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je da u petak stupaju u štrajk, nakon masovnog ubistva učenika i radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

S druge strane, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije zakazao je za sutra protest "Zaustavite nasilje" ispred Ministarstva prosvete.
 
"Protest se organizuje s ciljem da se Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete pozovu na suštinske, a ne samo kozmetičke promene, kako bi se narastajuće nasilje u društvu i prosveti konačno zaustavilo", naveo je taj sindikat u saopštenju.