Kada je Zadranin konačno stao, 45-godišnjak je zamahnuo nožem s namerom da ga ubode u glavu, a kada to nije uspeo, snažno ga je ugrizao za obrvu i udario u glavu.

Osumnjičeni zavisnik

Advokat 45-godišnjaka predložio je da se mere konačno ukinu, ali veće to nije prihvatilo zbog okolnosti koje upućuju na opasnost da bi okrivljeni mogao da pobegne s obzirom da nije poslovno ni porodično vezan za teritoriju Hrvatske te postoji opasnost da bi mogao da počini istovrsna ili druga kaznena dela. Veštaci su takođe utvrdili da postoji opasnost od ponavljanja kaznenih dela jer je reč o zavisniku, piše Zadarski.hr.

Iako se radi o državljaninu Srbije koji ima samo prijavljeno boravište u Hrvatskoj, Republika Srbija nema sklopljen Ugovor o izručenju svojih državljana ukoliko su počinili kazneno delo na teritoriji Republike Hrvatske, stoga bi okrivljeni mogao nesmetano da napusti Hrvatsku i postati nedostupan državnim organima. Mere opreza zato su produžene radi zaštite javnog reda i mira te sprečavanja ponavljanja kaznenih dela.

(Zadarski.hr)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".