Direktor Sreten Marković kaže da su tuču prijavili policiji, nakon čega je zasedao Tim za bezbednost učenika. On ističe da će učenici biti kažnjeni, a moguće kazne su jedinice iz vladanja i društveno-koristan rad.

Kako prepričavaju očevici, to nije bila dogovorena tuča već "ferka" u afektu u hodniku. Obojica su maturanti treće završne godine srednjeg obrazovanja.

Na terenu je bila i ekipa niške Hitne pomoći, a potvrdili su da maturanti nisu imali teže povrede nakon tuče.

- Dobro su, to su dva dečaka koja su se razračunala, ali ništa posebno dramatično, nisu bile ni teže povrede, ekipa jeste intervenisala, a pošto su maloletna deca pozvani su roditelji, bila je tu i psihologica, tako da je sve završeno bez nekih većih problema. Ne znam da li su odvezeni u Urgentni centar, koleginica mi je rekla da je to bilo jedno vršnjačko obračunavanje, ništa strašno, bez ikakve upotrebe oružja - naveli su iz Hitne pomoći.

Direktor Marković kaže da na sreću đaci nisu imali teže povrede nakon tuče, jer je jedan od njih imao samo krvarenje iz nosa.

- Nije se desilo na času, jer oni nisu bili na času koji je tada bio u toku. Pokreće se disciplinski postupak sada naravno, nema veze što su maturanti, dobiće kazne. Zasedao je Tim za bezbednost učenika jutros, oni su svoje izjave napisali pred roditeljima - navodi Marković.

Još nije poznato kako će maturanti biti kažnjeni, ali direktor kaže da su kazne neizbežne.

BONUS VIDEO: