Dvojica tridesetogodišnjaka, za koje se nezvanično saznaje da su iz Paraćina, pali su sa bedema Petrovaradinske tvrđave. Jedan je poginuo, a drugi je u svesnom stanju prevezen u Klinički centar Vojvodine.

- NJegovo stanje je stabilno, primljen je u KC Vojvodine u teškom opštem stanju, sa politraumom. Nakon stabilizacije stanja, njemu sledi nastavak konzervativnog i hirurškog tretmana. Za danas je planirana operacija primarne traume, povrede kičmenog stuba - kaže upravnik Urgentnog centra u Novom Sadu Dragan Nikolić

Ističe i da je s pojavom lepog vremena povećan broj povređenih građana koji zahtevaju lečenje u Urgentnom centru.

- Nažalost, kako se povećavaju socijalne aktivnosti ljudi, veći je i broj trauma. Karakteristično za Urgentni centar je da imamo epidemiju trauma, a od kovida to traje konstantno i to zahteva multidisciplinarni pristup. Mi smo osposobljeni za tako velike izazove - dodaje dr Dragan Nikolić.

Za kraj dao je prvu prognozu o tome kako će teći oporavak povređenog Paraćinca, koji je imao tu sreću da preživi.

- Ne bih to nazvao srećom, reč je o ozbiljnim telesnim povredama, koje su zahtevale zbrinjavanje. Na sreću svih nas, on je stabilno. Rano je prognozirati, ali očekujem dobar ishod svega toga.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".