Nesrećni čovek je preminuo u bolnici od posledica zadobijenog udarca u glavu. Pre toga, lekari su pokušali sve što je bilo u njihovoj moći da ga ožive. Mehmed Šamši (Mehmood Shamshi) prevezen je sa povredom glave opasnom po život u Steins Roudu (Stains Road) u londonskoj opštini Haunzlov (Hounslow). Nažalost, od posledica udarca je preminuo u bolnici.

Londonska policija izašla je na mesto događaja malo pre jedan sat ujutru 18. avgusta, zajedno sa službom hitne pomoći koja je odmah preduzela adekvatne korake u pružanju pomoći. Povređeni čovek odveden je u bolnicu u kritičnom stanju, ali je tri dana kasnije izgubio bitku za život. Policija je odmah pokrenula istragu o ubistvu sa ciljem rasvetljavanja ličnosti počinioca i njegovih motiva za ovaj zločin.

Već 25. avgusta kao rezultat istrage uhapšen je 16-ogodišnjak zbog sumnje da je počinio ubistvo. On je priveden ali će u skladu sa zakonom moći uz kauciju da bude na slobodi po početka datuma suđenja u septembru.

 

 

Glavna inspektorska Ketrin Godvin (Katherine Goodwin) koja vodi ceo slučaj izjavila je - Mehmedova porodica i prijatelji ostali su skrhani njegovom smrću i mi naporno radimo na utvrđivanju niza događaja koji su doveli do povreda, za koje verujemo da su na kraju dovele do tragičnog epiloga, smrti. Želela bih da razgovaram sa svima koji su se kobne noći zatekli na tom području, uključujući i vozače koji možda imaju bilo kakve snimke sa ulice Steins Roud blizu raskrsnice Kromvel Roud 17. avgusta, između 22:30 i 23:30, koji su videli možda bilo šta sumnjivo.