Dom austrijskog kriminalca Jozefa Fricla podeljen je na stanove iznajmljene mladima nakon što su propali planovi da se od njega napravi horor muzej.

Seksualno čudovište je svoju ćerku Elizabetu sa 18 godina zatvorilo u tamnicu u podrumu gde ju je držao zatočenu i silovao 24 godine, govoreći svojoj ženi i policiji da je pobegla da bi se pridružila sekti.

Slučaj se pojavio tek 2008. godine kada je Elizabet rekla policiji tokom odlaska u bolnicu u gradu Amšteten u Austriji da ju je otac držao u zatočeništvu, prenosi Miror.

Žena je, zajedno sa troje od sedmoro dece koje je imala sa zveri, konačno oslobođena svog brutalnog života u zatočeništvu.

Kerstin, Stefan i Feliks su imali 19, 18 i pet godina kada su oslobođeni u aprilu 2008.

NJihovoj braći i sestrama po incestu Lizi, Moniki i Aleksandru, koji su tada imali 16, 14 i 12 godina, Fricl je dao slobodu da žive "gore" sa njegovom suprugom Rozmari.

Za građane Amštetena, na oko 115 km od austrijske prestonice Beča, Fricl je bio posvećen i vredan deda.

Prikrio je tragove govoreći policiji da je Elizabet pobegla u sektu 29. avgusta 1984. – na dan kada ju je drogirao i odvukao u svoj tamnički zatvor – i vratila se samo da bi ostavila troje dece kao bebe na svom pragu, piše Miror.

"Kuća strave", kako su je prozvali lokalni mediji, nalazi se u ulici 40 Ibštrase u Amštetenu - gradu koji ima 23.000 stanovnika.

Foto: Jutjub printskrin/ y0Fritzl

 

Podrumska tamnica u kojoj je Fricl držao svoju ćerku i silovao je 24 godine ispunjena je betonom.

Fricl je osuđen na doživotni zatvor nakon što se izjasnio krivim za silovanje, zatvaranje, ubistvo iz nehata i incest u martu 2009.

Od sedmoro dece rođene od ponovljenog zlostavljanja njegove ćerke, troje je ostalo u zatočeništvu sa svojom majkom, a jedno je umrlo ubrzo nakon rođenja.

Ostatak su odgajali Fricl i njegova supruga Rozmari nakon što je tvrdio da su se pojavili na njegovom pragu. Identitet žrtve i njene dece je sada zaštićen.

- Niko više ne želi da priča o tome. Neću davati izjavu o tome. LJudi su zaista ljuti - rekao je bivši gradonačelnik Amštetena Herbert Kacengruber.

Sadašnji gradonačelnik Kristijan Haberhauer je rekao: „Bez komentara, poglavlje je zatvoreno“.

Fricl je u zatvoru zajedno sa svojim advokatom Astrid Vagner napisao knjigu pod nazivom „Dubine Josefa F.“, u kojoj je navodno napisao: „U stvarnosti, ja sam dobra osoba“.

BONUS VIDEO:

HILJADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA: Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".