Jovana i Aleksandar 10 godina su bili u vanbračnoj zajednici i imaju dve ćerke Simonu i Petru. Aleksandar Jovanović, koji je za razliku od njegove supruge prava misterija, rođen je 1976. godine u Novom Sadu.

Jedno vreme je živeo u Kuvajtu, gde je njegov otac doktor bio na službi, a onda se vratio u Novi Sad i upisao filozofski fakultet, gde je diplomirao sociologiju.

Jovanović je, kako navode domaći mediji zaposlen u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, a nastupao je i na "Exitu", pošto se u slobodno vreme bavi di-džejingom.

On je i nekadašnji predsednik Skupštine grada Novog Sada. Nakon što je napustio Ligu sojicaldemokrata Vojvodine, osnovao je 2012. godine Akciju progresivne Vojvodine, opozicionu partiju.

Foto: Jutjub printskrin/LSV

 

 

Podsetimo, glumica Jovana Balašević, ćerka pokojnog kantautora Đorđa Balaševića, prijavila je nevenčanog supruga Aleksandra Jovanovića za nasilje u porodici. Kako su navodili domaći mediji, Jovana je prvo došla u verbalni konflikt sa mužem kada je stigla u stan u kojem su zajedno živeli kako bi pokupila stvari i iselila se.

On ju je tada navodno zaključao u stan i rekao joj da pozove policiju, nakon čega je Jovana kontaktirala majku, koja se obratila nadležnim organima. Ovim povodom oglasila se glumica:

Foto: Jutjub printskrin/RTV

 

 

- Ništa ne bih na tu temu govorila, zbog dece i porodice. Tačno je da sam prijavila muža, postupak je u toku. To je sve što za sada mogu da kažem, razumite me.

Glumica je, kako su preneli mediji, u policiji izjavila da je godinama trpela psihičko nasilje od strane nevenčanog muža, koji ju je navodno nazivao ludačom, te joj govorio da treba da se leči i pije lekove.

Foto: D. Dozet, P. Mitić

 

 

Nakon intervencije policije, Aleksandru Jovanoviću izrečena je hitna mera zabrane prilaska i protiv njega je tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu u redovnom postupku za nasilje u porodici.

(Blic)