O tome koliko je bila dobar đak, dete za primer za emisiju "Metar moga sela", pričaju sugrađani pevačice, ali i direktor srednje škole koju je Svetlana Ražnatović Ceca pohađala.

- Srednja škola u Žitorađi je pre nekoliko godina proslavila 40 godina postojanja i u tom periodu je iznedrila puno poznatih i uspešnih ljudi. Između ostalih za koje svi znamo, za koje su svi čuli su Svetlana Ražnatović... - kaže za Blic televiziju sadašnji direktor srednje školu koju je pevačica pohađala i dodaje:

- U tom periodu kada je Ceca išla u školu ona je obrazovala dva smera i to poljoprivredni smer sa odsekom veterinarski tehničar koji je Ceca i pohađala.

Foto: ATA images

 

 

I sam ditrektor kao i mnogi meštani sećaju se Cece iz tih školskih dana i kažu da je bila đak za primer.

- Srednja i osnovna škola dele dvorište, sećamo je se toliko, ta moja generacija, viđali smo je u dvorištu na časovima fizičkog i to je ono po čemu je pamtimo i naravno sećamo se priča starijih profesora kakav je đak bila. S obzirom na to da joj je i majka prosvetni radnik bila je vaspitavana u tom duhu, koliko znam bila je đak za primer - ističe direktor škole.

O tome da Ceca nije zaboravila rodno mesto i to odakle je sve počelo dokaz je i priča direktora Srednje veterinarske škole.

- Svaka poznata ličnost se trudi da se u nekom periodu oduži narodu i sredini u kojoj je odrasla i stasala pa tako i Ceca nije zaboravila svoj kraj i svoju školu pa je jedne godine i donirala značajnu sumu za obnovu škole - kaže za emisiju "Metar moga sela" direktor srednje škole koju je Ceca pohađala u svom rodnom mestu i dodaje:

- Kada čovek ne zaboravi svoje korene znači da je ta sredina nešto vredela i da je ostavila dubok trag čim se ona setila da se posle toliko godina oduži svojoj školi i svom kraju.

(Blic)