Ova jugoslovenska i filmska glumica bila je supruga legendarnog Zorana Radmilovića, a preminula je 2019. godine, tačnije 34 godine nakon njegove smrti.

Dina je rođena 1943. godine u Dobrom Selu, a prvi put se pojavila na filmskom platnu zahvaljujući ulozi u "Prometeju s otoka Viševice" iz 1964. godine u kojem je tumačila lik Vesne. Dina je inače poticala iz glumačke porodice, a njen otac i majka su se zvali Jože i Ivka Rutić.

Pošto je jako volela književnost i bila posvećena njoj, upisala je Filološki fakultet u Beogradu, ali je za kratko vreme stekla veliku popularnost pošto su joj kao ćerki glumaca nudili uloge.

Svojevremeno, Dina je otkrila da je film i televizija ne privlače te da su knjige zapravo njena najveća strast.

Svog budućeg supruga, Zorana Radmilovića, upoznala je u filmskom ostvarenju "Provod". Ona ga je hvalila kako je odličan glumac, a Zoran je od samog početka govorio da će Dina biti njegova žena, što se na kraju tako i ispostavilo.

 

 

Koliko je ljubav između njih bila jaka, govori podatak da je Dina raskinula svoju ozbiljnu vezu da bi mogla da bude sa 10 godina starijim glumcem.

Par se venčao 1966. godine, a ćerku Anu su dobili 1974. godine. Za Zorana i Dinu se govorilo da su neverovatno duhoviti, a pamti se i jedna Radmilovićeva rečenica da svega ima dovoljno i da mu je lako tako da živi. Iako je bio vrlo uspešan u svojoj glumačkoj karijeri, Zoran je sa svojom porodicom provodio dosta vremena, a ljubav između njega i Dine je bila svetli primer za sve.

Dok je jugoslovenska publika obožavala Zorana Radmilovića, čini se da je glumac iznad svega voleo Dinu i Anu.

Nakon što je Radmilović preminuo 1985. godine, Dina se skoro potpuno povukla iz javnosti. NJena ćerka, književnica Ana Radmilović je prerano napustila ovaj svet u februaru 2017. godine, kada je imala samo 43 godine.

Ubrzo nakon ćerke i Dina je preminula u 77. godini života u Beogradu.

(Pink.rs)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".