Taksista i slikar koji živi u Švajcarskoj osuđen je na 10 godina zatvora zbog optužbi da je u martu 2018. više puta silovao svoju tada 16-godišnju ćerku u vikendici u Srbiji. I nakon povratka u Vintertur, nastavio je da je seksualno zlostavlja, a prema optužnici to je učinio oko 140 puta.

Okružni sud u Vinterturu osudio je čoveka na deset godina zatvora i 15 godina izgnanstva u novembru 2021. Time je sud prevazišao zahtev tužioca, koji je zatražio kaznu od osam godina za incest, silovanje, seksualni napad i druga krivična dela. Osumnjičeni se žalio na presudu i predmet je u sredu održan u Vrhovnom sudu.

- Nevin sam, sve je izmišljeno. Bio sam strog u vaspitanju i nisam dovoljno vodio računa o njima. Imao sam aferu i sa svojom snajom. To je zatrovalo atmosferu u porodici. Protiv mene je bila skovana zavera. Tvoj dečko i moja sada razvedena žena su izmanipulisali tobom da bi me se otarasili - rekao je on na pitanje sudije. Muškarac je istakao kako želi da zna zašto je ćerka želela da izmisli ove optužbe.

Foto: Profimedia

 

Optuženi je i pre ovog gnusnog zločina imao dosije, on je bio u zatvoru 3,5 godine u Nemačkoj zbog umešanosti u pljačku banke. NJegov advokat je tražio oslobađajuću presudu, kao i odštetu i satisfakciju od oko 630.000 franaka za trogodišnji istražni i preventivni pritvor.

Žrtva na psihijatrijskom lečenju

Nasuprot tome, javni tužilac i advokat žrtve su tražili potvrdu presude.

- Mlada žena i dalje pati od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog seksualnog napada i ima napade panike. Prošle godine je provela šest meseci na dnevnoj psihijatrijskoj klinici. Krivičnu prijavu je povukla 2016. godine pod ogromnim pritiskom porodice – čak joj ni rođena majka tada nije verovala - rekao je advokat žrtve.

- Izjave žrtve su verodostojne i detaljne. Uzdržaću se od ponavljanja opisa krivičnih dela, ali samo neko ko je te strahote preživeo, može tako detaljno i da ih prepriča. Pored toga, njene izjave potvrdilo je i nekoliko svedoka. Sud nema sumnje da je žrtva govorila istinu. Otac je vršio fizičku prinudu i psihički pritisak. Ne znamo tačan broj napada, ali pretpostavljamo da je u pitanju veliki broj - rekao je na kraju sudija.

Ročište na kom je Srbinu izrečena zatvorska kazna proteklo je burno, a okrivljeni otac je sa optuženičke klupe poručio "da su mu supruga i ćerka sve ovo smestile".

- Ove optužbe protiv mene su strašne i nehumane. Žena i ćerka su me lažno optužile da bi mi se osvetile, jer sam u prošlosti imao ljubavnu aferu sa ženinom sestrom i ona me od tada mrzi. Tragično je to što je moja ćerka ove optužbe iznela pod pritiskom svoje majke - navodno je rekao okrivljeni u sudnici i u suzama upitao ćerku: "Zašto ovo radiš?".

BONUS VIDEO:

Brat ubijene Nevene objašnjava kako mu je sestra oteta

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".