Iza pevača ostalo je 50. godina duge karijere i pesme po kojima će zauvek biti upamćen. Jedne od su "Jesen u mom sokaku" i "Oči jedne žene". 

Pevačica Snežana Đurišić će zauvek svog kolegu pamtiti samo po onom najlepšem: 

Foto: V. Danilov

 

-Šarmer, boem, dobar čovek, a pre svega divan kolega i pevač to je bio naš Toza koji će sigurna sam kroz muziku i pesmu živeti večno– istakla je Đurišićka.

Na Draganu Katić je ovaj legendarni pevač ostavio takođe pozitivan utisak. 

–Pamtim ga kao čoveka sa najblažim, najlepšim, najšmekerskijim osmehom koji sam ikad videla. Gospodin pevač, gospodin čovek u svakom smislu te reči sa velikim g. Divno je bilo raditi sa njim i čast poznavati ga. Bio je i ostaće jedan od najvećih pevača i šmekera bivše Jugoslavije– rekla je voditeljka za Grand Online.

Saša Popović će zauvek pamtiti njegovu vedrinu: 


–Otišlo je jedno divno vreme u kome nam je Toza svojim postojanjem i muzikom činio život lepšim. Obožavao sam ga kao čoveka, obožavao sam njegov duh i vedrinu. Tozovac je bio prvo voditelj u Grand produkciji, zajedno sa Draganom Katić i Čobijem vodio je emisiju "Zvezdano nebo" koja je kasnije promenila ime u "Grand parada". Pesme koje nam je ostavio nadživeće i sve nas, jer je reč o vanvremenskim hitovima, o muzici koja nikada neće prestati da se sluša – rekao je on.

Povodom Tozovčeve smrti, Ana Bekuta je poslala vrlo snažnu poruku. 

–Sve je punija nebeska kafana, a naše će kafane, samo zato što je Predrag Tozovac upravo otišao, prazne ostati zauvek. Ne želim da patetišem i naglašavam kakav je čovek bio, takve reči na kraju dobiju svi. Otišao je Tozovac i danas nije izašlo Sunce. Neka ti je večna slava, a naše će Sunce zauvek biti barem stepen hladnije, a ovaj okrutni svet barem hiljadu stepeni prazniji. Nije propustio nijedan koncert. Bio je moj najveći navijač, kao i ja njegov. Slava mu- izjavila je tada Bekuta.

(Grand)

BONUS VIDEO: