Sara Mia je odrasla u porodici novinara, a kako kaže oni su joj bili i najveći kritičari kad je tek počinjala da se bavi tim poslom. Pored toga ona se dotakla i početka svoje karijere, ljubavi i neprijatnosti koju je doživela kada je njena majka izjavila da kolege primaju mito, a da njena ćerka nema zasluženo mesto:   

- Bili su mi najveći kritičari kada sam tek počela da se bavim ovim poslom. Imala sam veliko opterećenje da li ću uspeti da se dokažem, jer sam imala svest o tome da su mi roditelji veoma uspešni u svojim profesijama i da poznaju svaku tajnu ovog posla pa sam se pribojavala toga da li ću uspeti da budem na nivou zadatka i da li ću ispuniti očekivanja. Posle nekoliko godina sam shvatila da svako ima svoj način na koji pristupa poslu i da ne treba ni na koji način da se opterećujem njihovim iskustvima, već da pratim samo i isključivo svoj osećaj.

 

 

Sari povremeno zasmeta kada se nametne činjenica da je ona ćerka Lee Kiš:

- Smeta mi, zato što ja nisam ćerka poznate ličnosti koja se u medijima pojavljuje samo i isključivo zbog toga što je ćerka. A nažalost mnogo je takvih slučajeva pa smo došli do toga da je ćerka, sin ili unuk postala u krajnjem slučaju profesija određenih ljudi. Ja sam pre svega diplomirani reditelj, neko ko je već deset godina u ulozi voditelja u raznim što tinejdžerskim, što emisijama ozbiljnijeg tipa. Smatram da imam svo pravo da u javnosti budem predstavljena svojim imenom i prezimenom, kao neko ko ima obrazovanje, svoju profesiju i svoje projekte. A naravno u kontekstu mame i ćerke u privatnom smislu, to je nešto čime se ponosim, jer imam apsolutno najbolju mamu na svetu.

Foto: Predrag Mitić

 

Kada je u pitanju ljubavni život, Mia je otkrila šta ima novo na tom polju: 


- Ja sam privatno izuzetno otvorena i iskrena, ali smatram da ne bih trebala javno da govorim o svom privatnom životu kako ne bi to bilo u fokusu više nego konkretno sada moja emisija i moji proojekti. Tako da, dok se ne budem udala, neću da eksponiram svoj privatan život, a kada dođe do venčanja, svakako cu to rado podeliti sa vama. Jer tako lep povod sve i da hoću neću uspeti do kraja da sakrijem. 

(Grand)

BONUS VIDEO: