Mlada nastavnica Ebi Zverner (25) tužila je Osnovnu školu Ričnek u Virdžiniji za 40 miliona dolara odštete nakon što je 6-godišnji učenik pokušao da je ubije u učionici 6. januara ove godine. 

Prema pisanju stranih medija, učenik je ranio učiteljicu u grudi i ruke dok je sedela za katedrom. 

Ona je završila u bolnici na dve nedelje, a do sada je imala četiri operacije. 

Ovaj slučaj potresao je kako žitelje Virdžinije, tako i sve stanovnike SAD jer se ljudi pitaju odakle tako malom detetu pištolj. 

Do sada niko nije optužen, ni administracija škole niti je ikakva optužnica podignuta protiv dečaka i njegove porodice. Direktor je premešten na drugo mesto, a školski odbor je doneo odluku da se postave metal-detektori u svim školama u okrugu, piše Miror.

Foto: Fejsbuk printskrin/Abby Zwerner

 

U optužbi koju je podnela učiteljica, navedeno je da je škola bila upoznata sa činjenicom da je dečak bio nasilan i kod kuće i u školi, uključujući incident od prošle godine kada je davio svoju vaspitačicu. Takođe je poznat i događaj kada je jurio decu u školskom dvorištu sa kaišem i psovao osoblje i nastavnike.

Roditelji nisu želeli da on bude premešten u posebno odeljenje gde bi bio sa decom, koja, kao i on, imaju problema u ponašanju. Dečak je prebačen u drugu školu da završi polugodište, ali mu je dozvoljeno da se vrati na jesen, pred početak nove školske godine.

Tužilac u ovom slučaju rekao je da dečak neće biti krivično gonjen, jer, kako kaže, on lično ne bi shvatio težinu i razloge kazne.

Otkriveno je da je dečak koristio majčin pištolj, koji je legalno kupljen, kao i da je u kući bio postavljen na sigurnom mestu.

BONUS VIDEO:

EVAKUISANO ČITAVO MESTO: U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".