Kako se dodaje, stablo srebrnolisnog javora, koje je palo na devojčice, kao i sva stabla u drvoredu u toj ulici su u toku prošle godine orezana isečene su suve grane i primenjene sve redovne mere nege.

Iz JKP "Zelenilo Beograd", kažu, da od jutros neprestano rade na saniranju prelomljenih stabala.

Foto: Instagram printskrin/moj_beo_grad

 

Više od 100 prijava za jutro

- Usled snega, koji u Beogradu od noćas neprestano pada, ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ imaju veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana - kažu nam u JKP "Zelenilo Beograd".

Iz ovog preduzeća, navode da su primili više od 100 prijava.

- Naše preduzeće primilo je više od 100 prijava koje se odnose na prelomljena stabla i grane širom Beograda. Intervencije su u toku na više lokacija i nastaviće radove dok god za to bude potrebe - dodaju u saopštenju.

 

 

 

 

Štete na automobilima, drveće padalo i po kolovozu

Kako su nam rekli, na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice pa su ekipe „Zelenila“ u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja. Snegolomi i snegoizvale se dešavaju u svim delovima grada, s obzirom da sneg od noćas pada.

- Iako radnici „Zelenila“, svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve mere nege, sada, usled težine vlažnog i obilnog snega koji se zadržava na krošnjama stabala koja su već olistala, dolazi do preloma grana ili stabla i ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti - kažu u ovom gradskom komunalnom preduzeću.

Foto: Instagram/printskrin/serbialive_beograd_rezerva

 

Kome prijaviti

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu Servisnom centru grada Beograda na broj 11011, kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP „Zelenilo – Beograd” na telefon 011/2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.

- Molimo sugrađane za strpljenje i razumevanje. Ekipe „Zelenila-Beograd“ će nastaviti radove na sanaciji stabala dokle god za to bude potrebe - dodaju.

BONUS VIDEO:

KOLAPS U SAOBRAĆAJU: Sneg zaustavio vozila na ulicama Beograda

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".