Na predlog ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, vlada je odlučila je da vršilac dužnosti direktora bude načelnik budvanske policije Nikola Terzić.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na početku sednice Vlade predložio je da se tri tačke da se dodaju na dnevni red – razrješenje direktora Uprave policije i imenovanje v.d. direktora policije, ali i postavljanje štićene ličnosti, ali na zatvorenom delu sednice.

Adžić se zahvalio Brđaninu na saradnji, te kazao je da su postojale informacije da su određene strukture unutar policije povezane sa kriminalnim grupama, ali da se nije znalo da je to u tolikoj razmeri.

Foto: gov.me

 

– Ukoliko imamo nepovjerenje partnera, onda je jasno da neke stvari moramo da menjamo. Verujem da moramo dobiti funkcionalnu Upravu policije – pojasnio je Adžić.

Abazović se zahvalio Brđaninu i poželio sreću Nikoli Terziću koji je izabran za v.d. direktora Uprave policije. Istakao je da je ponosan na rezultate koje je Brđanin ostvario i da ne misli da je on za nešto posebno kriv.

– Sa Zoranom Brđaninom sam imao i imam odličnu komunikaciju, ali mislim da ono što je zateklo Upravu policije ne može da zaobiđe drastične kadrovske promene. Ovim povodom smo doržali i sednicu Veća za nacionalnu bezbednost. Odblokirali smo dostavljanje informacija od strane EU. Meni je poznato zašto Europol nije htio da sarađuje sa crnogorskim organima. Ipak je svojevoljno rekao da mu to nije prihvatljivo, iako sam rekao da bi obavljao drugu funkciju. Mi smo morali da reagujemo – rekao je Abazović.

Premijer je saopštio da ovaj potez nije ranije preduzet, jer smatra da to nije njegov posao.

– Nismo dužni da ovo znamo, ovo su stvari informativne i operativne prirode. Ne mislim da je Brđanin za nešto posebmo kriv. Morao je da ima informaciju više, od svih članova Vlade, zbog prirode svog posla, pa i od premijera – naglasio je Abazović.

Premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova su u poneđeljak tražili ostavku Brđanina,  ali je on to odbio da sam učini.

(borba.me)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".