To su direktorka Osnovne škole „Stari grad“ Stanimirka Smiljanić Raonić, njena zamenica Ana Gudurić, komercijalista Ivana Miladinović i Marina Starčević, zaposlena u Osnovnoj školi „Nada Matić“ kao pratilac deteta.

Marina i Ivana, našle su se na kafi u restoranu, pored reke. Za susednim stolom sedele su Stanimirka i Ana. U tom trenutku grupa dece prolazila je obalom nabujale,brze, ledene reke.

- „Devojčica se davi“, „ne zna da pliva“… Zapomaganje je bilo panično, krenule smo ka obali – rekla je Marina opisujući zastrašujući događaj.

Foto: Vesti

 

Na obali su zatekli dečaka koji je već ulazio u vodu pokušavajući da izvuče drugaricu koju je voda nosila, dok je pokušavala da se uhvati za kamenje nad površinom vode.

- Videle smo devojke koje žure ka obali i krenule smo za njima – objasnila je Stanimirka Smiljanić.

Ivana je zagazila u vodu, uspela je da uhvati devojčicu za ruku. Žene su zatim formirale lanac, posle nekoliko minuta, uspele su da dete, učenicu prvog razreda osnovne škole, izvuku na sigurno.

Četiri dame, kasnije su saznale da se devojčica , šetajući sa drugovima iz škole i dodirujući vodu, u jednom trenutku okliznula - i našla u ledenoj bujici.

Na sreću, reakcija četiri Užičanke bila je brza i odlučna, a zastrašujući događaj, završio se na najbolji mogući način.

BONUS VIDEO: 

DONOSI BIZNIS I OBUZDAVA REKU: Trsteničani imaju velika očekivanja od Moravskog koridora

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".