Na večni počinak ovu tragično preminulu mladu ženu ispratile su stotine sugrađana, suprug Jovan, roditelji Jasmina i Ratko, brat Ivan …

Prethodnog dana izvršena je obdukcija tela nesrećne žene, kako bi se utvrdio uzrok smrti, u šestom mesecu trudnoće. Odgovore na brojna pitanja daće izveštaj patologa koji će biti poznat u ponedeljak. Tada će svoje zaključke izneti i stručna komisija, kako bi se znalo da li je u lečenju ove mlade žene bilo propusta.

Foto: Privatna arhiva

 

Isidora se udala pre petnaestak dana, sa suprugom Jovanom očekivala je prinovu. U šestom mesecu trudnoće, stvari su krenule po zlu.

- Pacijentkinja je primljena u Opštu bolnicu u noći između četvrtka i petka, u teškom stanju, a plod nije davao znakove života. Pretpostavka je da je preminula od sepse, koja se javila nakon smrti ploda. Nekoliko dana ona je lečena pod sumnjom na upalu mokraćnih puteva. U bolnicu se javila sa povišenom temperaturom, ustanovljena je smrt ploda i urađen je hitan carski rez. Zatim su se javila obilna krvarenja, primila je 40 jedinica krvi i plazme. Urađena je i historektomija, odstranjivanje materice. Pored svih napora lekara, ishod je bio tragičan. Na poslednjoj ginekološkoj kontroli 15. februara, svi nalazi bili su uredni – reči su lekara iz užičke Opšte bolnice.

Ginekolozi, svi lekari na dežurstvu, hirurška ekipa, infektolozi, internisti, anesteziolozi, transfuziolozi, učestvovali su u pokušajima da se život mlade žene spase. Pomoći, nažalost, nije bilo. Isidora je tri puta reanimirana. Zatim je pala u komu. Preminula je tri časa posle ponoći.

Suze, nemoć i velika tuga na licima Užičana, današnja su slika su grada na Đetinji. Isidora će ostati upamćena, kažu njeni poznanici, kao nasmejana, vedra i čestita mlada žena.

Uoči tragedije, radila je u jednom kafiću, čekajući da protekne vreme do porođaja.

Pre samo dve nedelje, ova mlada žena se udala, sa suprugom je posle venčanja pravila svadbu na kojoj je bilo nekoliko stotina zvanica.

- Svi su u šoku, niko ne može da veruje da je ovako strašna tragedija zadesila mlade ljude – kažu poznanici preminule trudnice.

ISPITATI SVE OKOLNOSTI

Udruženje "Mame su zakon" pozvalo je ministarku zdravlja prof. dr Danicu Grujičić i njeno ministarstvo da ispitaju sve okolnosti u vezi sa smrću trudnice Isidore Puzović. Od ministarstva zahtevaju da se sa zdravstvenim osobljem još jednom prođe kroz sve procedure koje se odnose na brigu o trudnicama i porodiljama.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".