Prema pisanju medija, Nemanja Bojović Hemija je vođa navijačke grupe "Zabranjeni" i navodno važi za naslednika "zemunskog klana".

Kriminalni pedigre

NJegov otac Goran Bojović Amonijak likvidiran je 1992. godine, važio je za žestokog momka iz Zemuna i istaknutog člana srpskog podzemlja.

U njega su '92. iz automobila napadači ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu. Mesec dana kasnije ubijena su dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

Prethodni sukobi sa zakonom

Foto: Fejsbuk

 

Bojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Tome je prethodila akcija hapšenja pripadnika "novog zemunskog klana", kojim je rukovodio Bojović u oktobru 2008.

Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću zbog kokaina, prenosi "Kurir". 

Nije prvi napad na Hemiju

Foto: I. Marinković

 

Na Bojovića je pucano u noći između 17. i 18. januara ove godine.

Bojović je u trenutku napada bio sa prijateljem. Policija je aktivno tragala za pucačima na Bojovića (39) i njegovog prijatelja N. K. (24) koji su upucani oko 22 u Zemunu.

Napadači su tada Bojovića i Kneževića sačekali ispred kuće njegove majke u Zemunu. Nakon pitanja "Gde ste?" napadači su u njih ispalili nekoliko hitaca.

Foto: Fejsbuk

 

Bojović je ranjen u butinu, a Knežević u potkolenicu. Tada su hitno prevezeni u Urgentni centar gde su dali iskaz policiji tvrdeći da ne znaju ko ih je ranio, niti im je poznat motiv.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".