Muškarac (44) iz Brusa kod Kruševca uhapšen je zbog sumnje da je prodao ćerku (13) poznaniku (47) iz okoline Bojnika. 

Oba muškarca odgovaraće za krivično delo trgovina ljudima. Devojčica je pronađena u kući poznanika i preuzeli su je radnici Centra za socijalni rad. Inače, oba muškarca su od ranije poznati policiji, otac devojčice zbog nasilja, a protiv kupca je ranije podneta krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, ovde je reč o ugovorenom braku.

- Otac devojčice je problematičan, alkoholičar je i sklon tučama. On je svoju ćerku pre izvesnog vremena primorao da se uda za njegovog znatno starijeg poznanika. Obavestio ga je da njegova ćerka košta 3.000 je evra, a ovaj mu je predao novac i odveo nesrećno dete svojoj kući u selo kod Bojnika - rekao je sagovornik.

Policija iz Brusa je ubrzo saznala da je otac prodao ćerku, pa se brzo otkrilo ko je kupac.

Foto: Profimedia

 

- Otac je odmah uhapšen, a jedna patrola policije je upućena kod kupca. Kod njega u kući je zatečena prodata devojčica, koja je predata Centru za socijalni rad, a o svemu je obavešten i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima - napominje izvor.

Kupac je prema rečima sagovornika bio bahat i ponašao se kao da ništa loše nije uradio.

- Tvrdio je da je pošteno platio mladu i da je sasvim normalno da se devojčice mlade udaju. Slično se ponašao i otac kad su ga privodili policajci. I on je bio bahat, govorio je da može da radi šta god hoće sa svojom ćerkom. Kod njega je pronađeno oko 1.000 evra od prodaje devojčice i taj novac je oduzet - rekao je izvor.

Foto: Profimedia

 

Po nalogu tužioca, policija je protiv njih podnela krivičnu prijavu za trgovinu ljudima, za šta im preti od pet do 12 godina zatvora.

- Otac devojčice u policijskom dosijeu ima prijavu za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, kao i za napad opasnim oružjem i za ugrožavanje sigurnosti. Kupac devojčice, hapšen je zbog falsifikovanja izbornih rezultata i nema drugih krivičnih dela u dosijeu - rekao je izvor.

Devojčica će u narednim danima da prođe detaljan lekarski pregled kako bi se utvrdilo da li je bila fizički zlostavljana. S njom će razgovarati stručnjaci Centra za socijalni rad i psiholozi.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".