Haris DŽinović često nastupa u kafanama, ali i o njima je pevao. No, njegovo interesovanje za njih nikada nije manjkalo, pa je tako kako kaže držao i kafanu.

- Kupio sam kafanu da imam gde da pijem. Konobari su me terali u 12 sati i govorili: "Nema više". Meni se tek tada pilo, a u to doba nisam imao gde. Ta kafana je počela da radi nekako. Radila je dosta rentabilno dok ja nisam počeo da govorim: "Ovaj sto neće plaćati", “Ovima ne naplaćujte”... I tako kafana otišla na glavu. To je bio jedan rokerski period- rekao je za "Blic" pevač.

DŽinović je priznao da je znao da popije sa kolegama koju više:  

- Najduže je sedeo Šaban Šaulić. Proveli smo dosta vremena u kafani zajedno, do ranih jutarnjih časova. Za kafanu se nađe društvo uvek, ali ga nema kada zoveš nekoga da ti pere prozore. Tu se slabo odazivaju- kaže kroz osmeh Haris.

Foto: ATA images

 

Haris je poreklom iz Sarajeva. Kada je u pitanju Baščaršija, nije mu toliko bila interesantna. 

- Pre neki dan sam se vratio iz Sarajeva. Ne idem u Baščaršiju. Bila mi je ispred kuće. Nije mi više toliko interesantna. Sretnem se sa prijateljima pa opet kafana- rekao je on.

Ne bi pristajao na kompromise kada je u pitanju muzika:

- Publika ide u korak sa vremenom, ali se vraća na neke stare numere i stvari. Mislim da publika voli te numere iz nekih tridesetih godina. Vraćaju se kafani. Ja volim kafanu, tamo sam krenuo pa sve do sada. Evo me opet u kafani, život je jedna ciklična promena u krug- rekao je on i dodao:

- Januar i februar su uglavnom mirni, ali ima dosta posla. Oni su uglavnom rezervisani za odmor jer su tri meseca pred Novu godinu naporna.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".