Presudu Opštinskog, potvrdio je prištinski Apelacioni sud, a advokat Vasić je najavio žalbu Vrhovnom sudu u Prištini.

“Bačević, za koga se u opštužnici tvrdi da je u periodu od jula do avgusta 1998. godine, u selu Belo Polje kod Peći, tokom sukoba između pripadnika OVK i vojnih snaga SRJ i policijskih snaga Srbije namerno kršio pravila međunarodnog prava protiv civilnog stanovništva, optužen je, a kasnije i osuđen, jer je navodno u tom periodu pokušao da otme oštećenu T.K. koja je živela u njegovom komšiluku", rekao je Vasić.

Istakao je da je oštećena na sudu posvedočila da Bačević nije čovek koji je pokušao da je otme i da ga poznaje, ali su je sudski organi proglasili dementnom, što nije istina, jer je ona, kako je rekao, potpuno svesna i bez ikakvih problema sa demencijom. 

Optužnica protiv Bačevića je podignuta 9.novembra 2021. godine, Opštinski sud ga je osudio na pet godina 8. septembra 2022, a Apelacioni sud je presudu potvrdio 19. januara ove godine.

Svetomir Bačević, raseljeno lice iz Belog Polja kod Peći, uhapšen je u Peći, 22.12.2020. godine, kada je došao u zgradu opštine radi sređivanja lične dokumentacije. 

On je i ranije dolazio u svoje rodno mesto iz Gornjeg Milanovca gde je izbegao, ali ranije nije imao nikakvih problema. 

“Pitam se kakvu je to pravdu Kosovo ovom presudom pružilo optećenoj T.K. koja je u prosustvu veća jasno rekla da gospodina Bačevića ne poznaje i da on nije lice koje je pokušalo da je otme iz kuće. Umesto pravde T.K. su organi koji su dužni da zakon sprovode prikazali  dementnom, iako je ona briljantno očuvane svesti i uma”, naveo je Vasić.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".