Čisti prozori su jedan od najbitnijih elemenata u kući. Ukoliko su oni pokriveni prašinom i prljavštinom to može uticati na izgled samog stana, ali i na vaše zdravlje.

Naime, u Fejsbuk grupi ‘Hinch Army Cleaning Tips’, jedna korisnica je napisala da se umesto sredstva za čišćenje stakla mogu čistiti razne staklene površine – kesom čaja.

Ona piše da je tako očistila staklena vrata svoje mikrotalasne pećnice, a čaj koristi i za čišćenje tuš kabine i prozora. Objasnila je da su njena vrata mikrotalasne sada sjajna i da uopšte nisu imala tragove pranja.

- Koristila sam kesicu jorkširskog čaja koju sam ostavila u šolji ključale vode dok se voda ne ohladi. Kada se čaj ohladio, natopila sam običan kuhinjski papir i obrisala mikrotalasnu. Pustila sam da se staklo samo osuši: u početku je izgledalo da će mrlje ostati, ali su sve nestale sa sušenjem - napisala je ona pored fotografije svoje čiste mikrotalasne pećnice.

Mnogi su se nadovezali na njenu objavu sopstvenim svedočenjima da čaj čisti bolje od mnogih proizvoda, a jedna korisnica u grupi je objavila i fotografije svoje tuš kabine, pre i posle trljanja stakla hladnim kesicama čaja.

LJubitelji čišćenja kesicama čaja slažu se da taninska kiselina iz crnog čaja odlično pere prozore i ogledala, a neki dodaju da je i hladan čaj dovoljan da ukloni prljavštinu sa stakla, pa i nekih metalnih površina.

- Hladan čaj je najbolji čistač: njime sam oprao sve prozore, čak i toster - prokomentarisao je drugi korisnik u grupi.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".