Većina rasa živi između 10 i 13 godina, a postoje i one koje žive duže od toga. Do skoro je rekord držao Blui, australijski ovčar koji je živeo više od 29 godina, a sada je na prvom mestu Bobi, portugalijski ovčar koji stariji od 30 godina. Bilo bi odlično kada bi svi psi doživeli ove godine, ali postoje psi koji će se bar približiti ovim neverovatnim brojkama.

Čivava

Jedan od najdugovečnijih pasa, veruje se, upravo zbog svoje veličine. Smatra se jednom od najmanjih rasa, a u proseku žive od 15 do 20 godina.

Jorki

Jorkširski terijeri, takođe mališani, će svog vlasnika dugo usrećivati s obzirom da je njihov životni vek između 17 i 20 godina.

Pomeranac

Mali pas koji je prepoznatljiv po svom krznu je takođe jedan od onih koji će dugo živeti. Tako mogu doživeti čak 16 godina, a njima i pripada i pasmina "Bu".

Jazavičar

Živahni psi sa dugačkim telom i kratkim nogama su veoma prepoznatljivi, a mogu poživeti čak do 15 godina. Najstariji jazavičar - Šanel - doživeo je čak 21 godinu.

Mini pudla

Pametni psi u čijem društvu će vlasnici uživati do 15 godina, a najstarija mini pudla je Šejmus, koja je doživela čak 20 godina.

Maltezer

Drevna pasmina koja je veoma popularna u našem društvu, a i vrlo zahvalna. Ovi krzneni prijatelji će biti uz vlasnika u proseku do 15 godina.

Lasa Apso

Dugodlaki mali pas sa Tibeta takođe ima dug životni vek, kao i druge male pasmine. Uzgojen je da pomogne u čuvanju budističkih hramova, a poživeće u proseku i do 15 godina.

Mops

Mala kineska pasmina koja je prepoznatljiva po svojim ispupčenim očima i naboranim licem, a jedan je bio u vlasništvu čak i Napoleona. NJihov životni vek je u proseku 15 godina.

Bigl

Poslušni i vrlo aktivni, smatraju se jednom od najboljih pasmina za decu. U proseku žive od 12 do 15 godina, ali je bigl Buč, koji je uginuo 2003. godine, doživeo neverovatnih 27 godina.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".